18:34 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  La spital

  România, sub șoc: încă o adolescentă a murit brusc de meningită – aceeași formă cumplită!

  © Sputnik / Анатолий Медведь
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  63510

  Director spital: ”A murit în cursul după-amiezii - toate organele îi erau afectate – de mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii”

  BUCUREȘTI, 23 apr - Sputnik, Evan Răutu. Nu știm dacă e cazul unei panici, dar Ministerul Sănătății ar trebui să intervină și să lămurească o situație care devine de o gravitate excepțională!

  Acum puțin timp, o adolescentă în vârstă de 15, ani din Vaslui, a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Fusese internată în stare de comă la secția de Terapie Intensivă - pentru o formă cumplită de meningită, asemănătoare cu cea care a dus la moartea elevei de la Liceul Lazăr din București.

  ”A murit în cursul după-amiezii - toate organele îi erau afectate!”, a declarat managerul spitalului, dr. Carmen Dorobăț pentru news.ro. ”De mult nu am mai avut în spitalul nostru o formă atât de dură a bolii - meningita a fost confirmată clinic, iar toate analizele iniţiale arătau o infecţie gravă”.

  Ieri, fata fusese internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, dar starea ei înrăutăţindu-se, a fost adusă azi dimineaţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

  News.ro anunță că o altă tânără, de 18 ani, care locuieşte în Italia şi se afla în vizită la rude, este acum internată la Botoşani, tot pentru meningită. Dar, apreciază medicii, e o formă mai ușoară de meningită, iar starea tinerei ar fi stabilă.

  Reamintim că, săptămâna trecută, o elevă de 18 ani de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Lazăr” din Bucureşti a murit de meningită fulminantă.

  Tagurile:
  boală, Morti, Adolescentă, Șoc, România
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei