18:23 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Spital

  Un virus extrem de periculos, care poate duce la deces, înregistrat în țară

  © Sputnik / Evghenii Panasenco
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  206 0 0

  În Moldova a fost înregistrat primul caz, din acest an, de meningită. Este vorba despre un copil de 13 ani din Chișinău, care a fost adus la spital în stare extrem de gravă.

  CHIȘINĂU, 1 mai – Sputnik. Un băiat de 13 ani din Chișinău a fost internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii cu meningită infecțioasă.

  ”Copilul diagnosticat cu meningită purulentă provocată de meningicoc se află în stare medie, primește tratament intensiv în secția de reanimare a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii. A fost depășit stadiul de șoc de gr. II-III și edem cerebral, datorită intervenției rapide a medicilor”, anunță responsabilii de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

  Adolescentul, în vârstă de 13 ani, a fost transportat în stare gravă, pe data de 27 aprilie, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

  ”La internare a fost diagnosticat cu infecție meningococică, meningococemie, meningită meningococică, șoc toxicoinfecțios, edem cerebral, acidoză metabolică, nefrită toxică. Diagnosticul a fost confirmat prin biologie moleculară de Agenția Națională pentru Sănătate Publică”, potrivit unei note informative a MSMPS.

  Meningita este o infecție a membranelor protectoare, care înconjoară creierul și măduva spinării și este provocată de un virus. Dacă nu este tratată rapid, poate duce la septicemie, dar și leziuni permanente ale creierului și ale nervilor.

  Simptomele meningitei sunt: febra, stare de rău, iritabilitate și lipsa energiei, dureri de cap, dureri musculare și ale articulațiilor, respirație accelerată, convulsii, vomă.

  Tematic

  Alertă de la ANAF: Ignorați mailul, e virus!
  România, campioană la îmbolnăviri! Un virus înrudit cu HIV, prezent în ţară
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei