06:17 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Sorina Pintea

  Sorina Pintea atacă antivacciniştii: „Trebuie stabilită prin lege vaccinarea obligatorie”

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  5602

  Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat marţi seara, într-o conferinţă de presă, că, în opinia sa, vaccinarea trebuie să fie obligatorie şi i-a atacat pe cei care sunt împotriva unei astfel de legi.

  BUCUREŞTI, 15 mai, Sputnik –Doina Crainic. Sorina Pintea a fost întrebată de ce se întârzie adoptarea Legii vaccinării şi a răspuns că este nevoie de consens, dar că, în opinia ei, este necesară introducerea obligativităţii.

  „Părerea mea personală – este nevoie să avem în lege cuvântul obligativitate, pentru că, dacă nu avem această sintagmă, nu am rezolva problema. Discuţiile sunt între obligativitatea vaccinării şi obligativitatea informării”, a declarat ministrul Sănătăţii.

  Sorina Pintea a explicat că în comisia de specialitate există încă discuţii şi puncte de vedere diferite pe tema obligativităţii vaccinării.

  „Din punctul meu de vedere, nevaccinarea face mult rău, sunt campanii antivaccinare susţinute de nişte organizaţii nonguvernamentale, care ar trebui să funcţioneze cu mai multă prudenţă. Venind de la Braşov pe Valea Prahovei o să vedeţi panouri antivaccinare. Nu ar avea ce căuta acolo. Cred că ar trebui cu toţii să facem o campanie anti-antivaccinare”, a mai precizat Sorina Pintea.

  În octombrie 2017, plenul Senatului a adoptat, cu 99 de voturi „pentru” şi o abţinere, proiectul de lege al Guvernului privind vaccinarea obligatorie, care prevede sancţiuni pentru părinţii care refuză să-şi vaccineze copii, riscând amenzi de 10.000 de lei. Forul decizional este Camera Deputaţilor.

  Tagurile:
  Sorina Pintea, Vaccinare
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei