02:45 04 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.43
 • USD17.23
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  659 0 0

  Reacția medicului Grigorescu Dan vine după ce ministrul Sănătății a intervenit în scandalul momentului, generat de afirmațiile deputatului social-democrat Cătălin Rădulescu.

  BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Declarațiile total neinspirate ale deputatului social democrat Cătălin Rădulescu, care a spus, nici mai mult, nici mai puțin, că medicii, profesorii și alte categorii bugetare care au beneficiat de pe urma măririlor salariale date de PSD ar trebui să returneze banii, continuă să stârnească reacții.

  Iar ele vin de la cel mai înalt nivel, mai exact chiar de la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, care a reușit să îl taxeze dur pe colegul său de partid și să spele onoarea oamenilor din sistemul pe care îl conduce.

  Demnitarul a explicat că declarația lui Rădulescu a fost una hazardantă și că nu reprezintă PSD.

  ”Majorarea salariilor medicilor a fost un act meritat de tagma medicală, de redare a demnității și nicidecum parte a unei campanii electorale. Aș vrea să separăm foarte clar aceste lucruri. Am încercat în cursul mandatului meu și voi face în continuare acest lucru să nu ținem cont de politică în sănătate. (…) Asemenea afirmații sunt hazardante, nu sunt de acord în nici un caz cu așa ceva. Acești oameni nu au primit pomană, ci au primit salariile pe care le merită”, a punctate ministrul Sănătății, potrivit wall-street.ro

  ”Mârlănie dusă la extrem”

  Reacția Sorinei Pintea a fost foarte bine primită de medici. Doctorul Grigorescu Dan, șeful secției de chirurgie plastic și reconstructive a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, cunoscut în presă pentru opiniile sale pertinente, spune că ministrul Sănătății a reacționat corect.

  Mai mult, medicul precizează, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, că nu ar fi crezut să trăiască prea curând în această epocă politică momentul în care un chirurg politrucizat la maxim – este vorba despre deputatul social democrat, Cătălin Rădulescu, de profesie medic – își atacă membrii breslei ”cu mârlănie dusă la extrem”.

  ”Ministrul Sănătății (economist, manager de spitale, profesionist al sistemului, adică) îl pune la punct instantaneu, cu un uppercut politic aplicat nu atât la plexul solar, cât, mai ales, la plexul moral al ipochimenului, oricât de greu ar fi de localizat în schema psiho-somatică a acestuia!”, a scris medicul Grigorescu

  Acesta a precizat că replica ministrului Sănătății l-a făcut să se simtă nu doar corect reprezentat, ci și profund respectat ca medic al sistemului public.

  Reamintim că declarația deputatului Rădulescu a fost taxată prompt de liderul SANITAS București, Viorel Hușanu, urmat de Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”

  Tematic

  Inspecțiile Sorinei Pintea sunt zadarnice? Implicarea autorităților locale
  Sorina Pintea spune care este adevăratul motiv al controalelor în spitale
  Sorina Pintea atacă antivacciniştii: „Trebuie stabilită prin lege vaccinarea obligatorie”
  Pintea, vești bune pentru pacienți – ce se întâmplă cu șpaga din spitale
  Tagurile:
  Cătălin Rădulescu, Sorina Pintea


  Știrile Zilei