05:23 16 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.29
 • USD17.51
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.71
  Medicamente

  Important medicament, retras de pe piață farmaceutică

  CC0 / Pixabay / Matvevna
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  64104

  Reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale au explicat ce se întâmplă cu medicamentele pe bază de acitretină.

  BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik, Georgiana Arsene. Vești proaste pentru românii care se tratau folosind medicamentul ”Neotigason” de 10 mg. Și aceasta fiindcă produsul nu se mai găsește în depozite.

  Sputnik a întrebat reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale ce se întâmplă, mai ales că farmaciștii ridicau neputincioși din umeri, neștiind ce răspuns să dea legat de repunerea pe piață a medicamentului.

  ”Referitor la medicamentul NEOTIGASON 10 mg  (ACITRETINUM), capsule vă putem informa că la data de 25.04.2019 s-a retras autorizația de punere pe piață (APP) la solicitarea deținătorului, ACTAVIS GROUP PTC EHF, ISLANDA. În prezent, în România nu mai este autorizat nici un alt medicament pe bază de acitretină”, a transmis ofițerul de presă al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Anca Crupariu către Sputnik.

  Potrivit prospectului, acest produs se utiliza în tratamentul unor boli grave de piele, în care pielea se îngroașă și se descuamează. Aceste boli de piele sunt: psoriazisul, ihtioza și keratoza foliculară (boala Darier).

  Neotigason acționează astfel încât pielea paciențților să arate mai bine. El se utilizează sub supravegherea medicului specialist dermatolog, se mai arată în prospect.  Știrile Zilei