22:03 19 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.39
 • USD18.20
 • RUB0.28
 • RON4.32
 • UAH0.69
  Sorina Pintea

  Pintea, reacție în cazul medicului mort: ”Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat”

  © Photo: Guvernul României
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  360 0 0

  Ministrul Sănătății reacționează după ce un medic din județul Bihor a decedat în timp ce era de gardă la un Centru de Permanență.

  La spital
  © Sputnik / Анатолий Медведь
  BUCUREȘTI, 8 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Medicul Ștefan Quai, nu a mai apucat să iasă din garda efectuată la Centrul de Permanență.

  Colegii medicului decedat spun că nu munca sau lipsa banilor omoară prematur un medic de familie din România, ci lupta pentru respect, pentru recunoaștere și pentru puțin sprijin, precizează Sputnik, care a relatat întreaga situație.

  Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarant că va fi realizată o analiză în cazul medicului mort și a recunoscut că sunt probleme în sistem.

  ”E trist când pleacă un medic și îmi pare rău de ceea ce s-a întâmplat. S-au făcut pași importanți, dar, din păcate, efectele se vor vedea în timp. Din martie 2018, salariile s-au majorat. Procentul alocat medicinei de familie crește și va crește în fiecare an pentru că știm cum stau lucrurile”, a explicat Pintea, potrivit mediafax.ro

  Mai mult, ministrul a precizat că a crescut și tariful orar pentru gărzile din Centrele de Permanență, la 40 de lei pe oră.

  Demnitarul a declarat că județul Bihor este unul care are foarte multe centre de permanență și că sunt niște lucruri care vor fi analizate, mai ales că există toate datele în acest sens.

  Despre activitatea medicului decedat, Pintea a precizat că nu vrea să discute public, limitându-se să spună doar că a fost un medic de excepție.

  Tagurile:
  Mort, Medic, Sorina Pintea


  Știrile Zilei