01:52 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  copii

  Specialiştii avertizează: plămânii copiilor, în pericol! Măsurile ce trebuie luate urgent

  © Sputnik / Александр Кондратюк
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  81121

  Un studiu realizat în cadrul emisiunii „Dispatches” a reţelei de televiziune Channel 4 din Marea Britanie a dezvăluit date îngrijorătoare cu privire la poluarea aerului şi modul cum poate fi afectată de acest lucru dezvoltarea plămânilor copiilor.

  BUCUREŞTI, 10 iun – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit studiului menţionat, particulele toxice emise de gazele de eşapament, de cauciucurile şi frânele autovehiculelor contribuie la deteriorarea calităţii aerului din oraşe. Poluarea aerului este asociată cu decesul prematur a circa 40.000 de persoane pe an în Marea Britanie şi provoacă boli de inimă şi de plămâni şi astm.

  Studiul se bazează pe un experiment condus de oameni de ştiinţă de la King's College London (KCL), potrivit antena3.ro

  Cei mai afectaţi sunt copiii. Astfel, unul din trei copii respiră aer nociv, iar cauciucul modern de maşină este compus din circa 50% plastic.

  Au fost monitorizaţi 50 de elevi de la o şcoală din Haringey din nordul Londrei, iar concluziile au fost că aceştia sunt expuşi la concentraţii ridicate de dioxid de azot, un poluant inflamator.

  Studiul a dezvăluit că măsurile care au condus la scăderea cu circa o cincime a nivelului de expunere la dioxid de azot au fost împrejmuirea şcolilor cu garduri vii, montarea de plase la ferestre şi instalarea de purificatoare de aer.

   

  Tematic

  Tragedie, furia apelor: momentul când mama și cei 4 copii sunt luați de viitură – VIDEO
  Accident teribil: un autocar cu 59 de copii și adulți s-a răsturnat (Video)
  România sub ape – sute de case distruse, copii scoși din grădiniță
  Tagurile:
  Măsuri, copii, specialist
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei