01:54 17 Iunie 2019
În direct
 • EUR20.48
 • USD18.18
 • RUB0.28
 • RON4.34
 • UAH0.69
  Sorina Pintea, vizită la maternitate

  Sorina Pintea, atac la managerii de spitale – îi acuză de incompetență

  © Photo: Facebook / Ministerul Sănătăţii - România
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  91 0 0

  Ministrul Sănătății a declarat că nu poate acoperi incompetența unor manageri din anumite spitale și a recomandat folosirea cadrului legal pentru soluționarea problemelor.

  BUCUREȘTI, 13 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Pintea a precizat, de asemenea, că nu face parte din fișa postului nici unui ministru să acopere incompetența unor manageri.

  Declarațiile au fost făcute în contextul în care în spațiul public s-a vehiculat ideea blocării posturilor din sistemul sanitar.

  Multe posturi vacante nu sunt scoase la concurs din motive de organizare internă.

  „Am întâlnit manageri care mi-au spus că nu-i lasă directorii financiari. Repet, ministrul nu poate acoperi incompetenţa unora. Nici nu cred că este în fişa postului unui ministru acest lucru. Avem cadrul legal, avem buget şi lucrurile nu se respectă”, a declarat Pintea, potrivit mediafax.ro

  În ceea ce privește blocarea posturilor din sistemul sanitar, acest lucru nu se confirmă, a mai precizat demnitarul. Pintea a precizat că situația este diferită acum față de anul trecut, când funcționa regula doi la unu pentru spitalele din subordinea Ministerului Sănătății, dar nu și pentru spitalele din subordinea autorităților locale.

  „…anul acesta nu mai există această regulă, deci atâta vreme cât un post este vacantat având în vedere că bugetele sunt aprobate, posturile se pot scoate la concurs”, a explicat demnitarul.

  Mai mult, ministrul Sănătății a menționat că a fost publicat în Monitorul Oficial un nou Ordin de ministru care face referire la exercitarea profesiei de medic stomatolog sau farmacist în România și că scopul acestui document este eliminarea angajărilor pe bază de ”orice altceva în afară de meritocrație”.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei