16:54 20 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  58310

  Reprezentanții SANITAS susțin că echipa de negociere a Ministerului Sănătății nu a venit cu nici o soluție viabilă pentru personalul sanitar.

  BUCUREȘTI, 19 iun – Sputnik, Georgiana Arsene. Zi tensionată astăzi pentru personalul din sistemul sanitar. Reprezentanții Federației SANITAS au participat la o nouă rundă de negocieri a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector ”Sănătate. Activități sanitar-veterinare”.

  Sindicaliștii spun că, deși la întâlnirea anterioară, în încercarea de a găsi o soluție pentru menținerea zilelor suplimentare de concediu de odihnă – zilele suplimentare pentru condiții de muncă, zilele pentru vechime în muncă și zilele pentru fidelitate – au participat atât Ministrul Muncii, cât și Ministrul Sănătății, la sesiunea de astăzi ”echipa de negociere a Ministerului Sănătății nu a prezentat nici o soluție viabilă pentru partenerii sociali”.

  Reprezentanții SANITAS sunt de părere că, având în vedere mandatul pe care Consiliul Naţional SANITAS l-a dat Biroului Operativ, şi anume de a nu renunţa la nici un drept statuat de Contractele Colective de Muncă anterioare, şi luând act de situaţia în care se află, este inacceptabilă pierderea unor drepturi.

  ”Federaţia SANITAS consideră inacceptabilă pierderea unor drepturi deja câştigate şi somează reprezentanţii guvernamentali să îşi asume de urgenţă măsurile necesare deblocării negocierilor Contractului Colectiv de Muncă”, precizează sindicaliștii. 

  La rândul său, liderul SANITAS București, poate cel mai implicat lider al Federației, a scris, pe pagina sa de Facebook, un mesaj în care a subliniat că este opinia sa personală.

  ”Se mimează negocierea la Ministerul Sănătății de vreo 2 ani! Cred că ar trebui să (re)începem negocierea în stradă! Menționez că este opinia mea, ”pe persoană fizică!”, a scris Hușanu

  Tematic

  Hușanu, SANITAS, reacție dură – deputatul Cătălin Rădulescu, făcut praf
  SANITAS avertizează – instituțiile medicale nu vor mai putea susține salariile
  Hușanu, SANITAS: ”În țară, a început să se taie din sporuri”
  Tagurile:
  Ministrul Sănătății, SANITAS

  Știrile Zilei