07:56 17 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.47
 • USD17.72
 • RUB0.25
 • RON4.36
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  29710

  Săptămâna trecută, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dat amenzi uriaşe unui număr de 37 de unităţi care au pus în pericol sănătatea oamenilor pe litoral, potrivit unui comunicat remis de instituţie luni.

  BUCUREŞTI, 12 aug – Sputnik, Doina Crainic. ANSVSA a dat amenzi de 351.000 de lei pe litoral, săptămâna trecută, unui număr de 37 de unităţi care au pus în pericol sănătatea oamenilor, potrivit unui comunicat remis de instituţie luni.

  „239 de unităţi au fost verificate de medicii veterinari oficiali care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019. Controalele au vizat 167 de unităţi de alimentaţie publică, 3 pizzerii, 5 cantine, 2 cofetării/patiserii, 14 laboratoare de cofetărie/patiserie, 42 de magazine alimentare, 2 supermarket-uri, un depozit alimentar, 2 unităţi de procesare lapte şi o unitate de produse congelate”.

  În urma controalelor, s-a constatat manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării, precum şi comercializarea acestora neetichetate potrivit legislaţiei în vigoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi fapul că probele de preparate culinare nu au fost menţinute 48 de ore.

  Au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 351.000 de lei, 37 de unităţi, respectiv 13 restaurante, 6 unităţi tip fast-food, 6 unităţi tip bufet, o rulotă, 3 magazine alimentare, 3 baruri, 4 laboratoare cofetărie/patiserie şi 1 unitate procesare lapte.

  De asemenea, au fost emise două Ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o unitate de procesare lapte şi o unitate tip fast-food.

  Tagurile:
  Mare, plajă, România, Infecție, Litoral

  Știrile Zilei