01:16 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Centru de psihiatrie. Imagine simbol

  Asociaţia Pacienţilor: personalul ar fi putut preveni tragedia de la Săpoca – malpraxis?

  © Sputnik / Руслан Кривобок
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (10)
  169 0 0

  În legătură cu tragedia de la Săpoca, a apărut şi reacţia preşedintelui Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, care este de părere că poate fi vorba de un caz de malpraxis. De asemenea, el a spus că personalul ar fi putut preveni tragedia, dar că „sistemul psihiatric este un dezastru”.

  BUCUREŞTI, 18 aug – Sputnik, Doina Crainic. Preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor, Vasile Barbu, a declarat pentru Mediafax că, în opinia sa, este evident vorba de un caz de malpraxis.

  „Este evident că este vorba de o suspiciune de malpraxis medical printr-o evaluare sumară a cazului şi un tratament nepotrivit. În plus, exista deşi riscul ca acesta să dezvolte crize, fiind internat de câteva zile”, a comentat Vasile Barbu.

  El a mai spus că personalul de la Spitalul de Psihiatrie ar fi putut preveni tragedia, însă lipsa de personal şi condiţiile inadecvate de muncă au contribuit la această situaţie.

  „Deşi acolo este un spital de psihiatrie de maximă siguranţă, nu dispune de personal specializat nici în interior, nici la poarta spitalului, dotat cu toate mijloacele necesare pentru a-l imobiliza pentru a reduce efectele unei astfel de crize. (...) Din păcate nici Ministerul Sănătăţii nu s-a preocupat de astfel de spitale”, a subliniat preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor.

  El a mai spus că, în spitalele de psihiatrie, unde au loc episoade violente, pacienţii nu sunt protejaţi şi „sunt condiţii improprii, tratamente nepotrivite date acestor pacienţi”, de exemplu, sunt sedaţi peste măsură.

  Acesta a mai precizat că spitalele de psihiatrie din ţară sunt „un dezastru”. „Să nu vorbim că există o problemă şi în cabinetele de ambulatoriu, şi acolo au fost situaţii în care pacienţi au agresat alţi pacienţi”, a arătat Barbu.

  Тема:
  Crima de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca, Buzău (10)

  Tematic

  Masacrul de la spital: noi detalii şocante-„A trebuit să moară oameni pentru a fi crezuţi”
  Noi detalii: Victimele masacrului de la Buzău erau sedate
  Mama criminalului de la Buzău rupe tăcere. Cine este el


  Știrile Zilei