23:51 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Supermakert

  Berea din magazine, ”criminală” pentru sănătate. Ce conține

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  118291

  Reprezentanții Asociației Pro-Consumatori au realizat un studiu care face parte din campania ”Să învățăm să înțelegem eticheta!”, analizând mai multe tipuri de bere din comerț.

  BUCUREȘTI, 6 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit studiului realizat de experții Asociației Pro-Consumatori, care informează că berea trebuie să conțină apă, malț din orz, hamei, iar fermentarea să fie făcută de drojdii sălbatice, nu de drojdii adăugate, berea din magazine este departe de teorie.

  Și aceasta pentru că analizele au scos la iveală faptul că pe rafturile magazinelor găsim bere cu agent de spumare, bere cu azot, cu amidon de porumb, cu adaos de vitamina C sau bere colorată cu caramel amoniacal.

  Un român consumă, în medie, 85 litri de bere pe an.

  Președintele Asociației Pro-Consumatori, Costel Stanciu, spune că berea trebuie să rămână un produs 100% natural, realizat din cele 3 ingrediente – apă, malț din orz și hamei – care, de-a lungul timpului, au subliniat într-un mod unic culoarea, aroma și gustul specific acestui produs.

  Din păcate, a precizat sursa citată, o parte a industriei, în special cea din afara ţării, a denaturat acest produs, folosind la fabricarea acestuia ingrediente nespecifice, cum ar fi zahăr, sirop de grâu, sirop de glucoză-fructoză, grâu încolţit, porumb, mălai, extract de mere, extract de coriandru, fulgi de ovăz, enzime, dar şi aditivi alimentari – acid ascorbic, caramel amoniacal şi alginat propilen glicol.

  ”Recomand consumatorilor să acorde atenţia cuvenită ingredientelor folosite la fabricarea berii, condiţiilor de depozitare şi termenului de valabilitate.” a punctat conferențiar universitar doctor Costel Stanciu, președintele Asociației Pro Consumatori.

  Tematic

  Apel al autorităților: nu amestecați berea cu votca!
  În Finlanda a fost lansată o bere dedicată summitului Putin-Trump
  Nou studiu despre beneficiile berii – care tip de bere este însă recomandat
  E lege: Află cine nu va mai putea să bea bere în Moldova
  Savanții explică legătura dintre încălzirea globală și prețul la bere
  De la "muncit, construit" la "țepuit, demolat". Cum a murit "cea mai bună bere românescă"
  Bei bere cu aromă de fructe? Află la ce riscuri te expui!


  Știrile Zilei