07:15 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Gimnastică

  Acest exercițiu de doar două minute pe săptămână reduce substanţial riscul de boli grave

  © Sputnik / Яков Андреев
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  23610

  Cercetătorii scoțieni au propus o modalitate prin care poate fi redus riscul dezvoltării de boli legate de vârstă, cum ar fi demența și hipertensiunea. Acest exercițiu simplu, de doar două minute pe săptămână, a ajutat un grup de voluntari să-și îmbunătățească sănătatea

  BUCUREŞTI, 17 sept – Sputnik, Doina Crainic. Persoanele de peste 60 de ani pot reduce riscul dezvoltării de boli legate de vârstă, cum ar fi demența sau hipertensiunea, făcând acest exercițiu fizic timp de două minute pe săptămână, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Abertay Dundee, Scoția, scrie Sputnik France, care citează MedicalXpress.

  Voluntarii cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani au participat la un antrenament pe parcursul a zece săptămâni, de două ori pe săptămână.

  Participanții au pedalat pe bicicletă cu toată puterea timp de șase secunde. Apoi s-au odihnit și au repetat exerciţiul. În total, au pedalat la intensitate ridicată timp de un minut, în timpul fiecărei sesiuni de antrenament.

  Toți voluntarii aveau hipertensiune arterială, un factor de risc pentru demență și luau medicamente pentru a controla tensiunea arterială. La sfârșitul studiului, tensiunea lor arterială a scăzut la un nivel normal, fără să schimbe ceva în medicaţie sau dietă.

  „Cu acest exercițiu simplu, am observat o reducere a tensiunii arteriale, dar şi a potențialul de dezvoltare sau de progresie a demenței la vârstnici”, a declarat dr. John Babraj, care a condus studiul.

  Tematic

  Inundațiile aduc boli – Ministerul Sănătății, în alertă
  Cum vă poate afecta gripa dacă suferiți de diabet, boli hepatice sau renale
  Alertă, risc major: Rețelele 5G aduc cancer, boli de inimă și moarte
  Avertismentul medicilor: stresul duce la boli grave – cele mai expuse profesii,recomandări
  Alertă la Iaşi - pacienţi cu boli psihice la mila Domnului, spital desfiinţat
  Tagurile:
  Boli, sănătate, exerciții


  Știrile Zilei