06:36 20 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.35
 • USD17.41
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.70
  Gimnastică

  Riscul de deces după vârsta de 40 de ani – redus prin această metodă

  © Sputnik / Андрей Стенин
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  38330

  Oamenii de știință au descoperit că această metodă ajută la reducerea riscului de moarte timpurie după 40 de ani, potrivit European Heart Journal.

  BUCUREŞTI, 20 sept – Sputnik, Doina Crainic. Oamenii de știință de la Societatea Europeană de Cardiologie (ESC) au efectuat un studiu pe parcursul a șase ani la care au participat 500.000 de persoane, a căror vârstă medie a fost de 60 de ani, 53,5% dintre ei fiind bărbați, studul având scopul de a descoperi metode pentru reducerea riscului de deces timpuriu după 40 de ani. Ei au publicat rezultatele cercetărilor în revista European Heart Journal.

  S-a descoperit că persoanele cu afecțiuni cardiovasculare simt mai multe beneficii în urma activităţii fizice decât cei care nu au aceste probleme de sănătate.

  Potrivit studiilor efectuate de oamenii de știință, în cazul persoanelor cu aceste boli s-a constatat o reducere cu 14% a riscului de deces timpuriu, arată studiul citat de Sputnik France. Grupul de participanţi la acest studiu care nu sufereau de aceste boli a arătat o scădere cu doar 7% a acestui risc.

  Potrivit cercetătorului Jeong Sang-woo de la Universitatea Națională din Seul, riscul de deces timpuriu a fost mult mai mic în cazul persoanelor cu boli cardiovasculare care au mers pe jos 30 de minute cinci zile pe săptămână.

  De asemenea, o altă recomandare a acestuia este urcarea scărilor. Jeong Sang-woo spune că activitatea fizică ar trebui să dureze 75 de minute pe săptămână pentru îmbunătăţirea stării de sănătate și pentru a putea reduce riscul de deces timpuriu.

  Tagurile:
  deces, exerciții


  Știrile Zilei