21:05 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Центр сердечно-сосудистой хирургии в Челябинске

  Asistentă medicală: “De azi nu mai accept să fiu jignită profesional”

  © Sputnik / Александр Кондратюк
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  1228350

  Un cadru medical a scris pe Facebook un mesaj extrem de dur și trist în același timp despre umilințele la care este supus, împreună cu colegii săi.

  BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik, Georgiana Arsene. Cine se gândește că viața asistentelor medicale este una ușoară greșește fundamental. Și aceasta nu doar din pricina programului încărcat și a numărului mare de pacienți pe care trebuie să îi îngrijească și trateze, ci și din pricina atitudinii unora dintre cei cu care intră în contact și pentru care noțiunea de ”respect” nu există.

  ”Astăzi s-a umplut paharul: al umilințelor, al jignirilor, al atacurilor indirecte la persoană. Astăzi, acum, mă ridic și spun: ”Sunt asistentă medicală și sunt foarte mândră de asta!”, a scris femeia

  Aceasta spune că a obosit, atât ea cât și colegii săi, să fie ostracizată, în stația de autobuz, în taxi, în restaurant: ”toată lumea este revoltată pe sistemul sanitar, pe nesătuii de doctori, pe proastele de asistente”.

  Sursa citată susține că, de fiecare data când era întrebată ce lucrează și răspunsul era de asistentă la spital, toate nemulțumirile interlocutorului se revărsau asupra sa.

  Urmarea este dramatică: femeia a ajuns să nu mai spună nimănui cu ce se ocupă.

  ”Indiferent că e vorba de medici, asistenți, învățători, profesori, polițiști, funcționar public, societatea sare la jugulara noastră. Suntem huliți, jigniți indirect, că nu au curajul să spună în față, fiind incluși în generalizări, a punctat asistenta medicală.

  Acum, însă, a venit momentul să spună ”Ajunge !”, pentru că are 4 ani de facultate, la fel ca orice IT-ist, avocat, inginer sau altă categorie profesională respectată.

  ”De azi nu mai accept să fiu jignită profesional”, a scris cadrul medical, adăugând că și în sistemul sanitar există neprofesioniști, la fel ca în orice alt domeniu.

  Asistenta medicală le-a transmis tuturor că îi încurajează să ia atitudine, însă nominal, nu ascunzându-și lașitatea în spatele generalizărilor.

  Tematic

  A fost descoperit cel mai eficient tratament pentru stres – important de ştiut
  S-a aflat după moartea sa! Detaliul neștiut din viața lui Alexandru Darie
  O femeie de 54 de ani a devenit mamă a cincea oară
  Avertismentul medicilor: De ce unii consumatori de cafea ajung la psihiatrie
  O tânără plânge cu cristale. Medicii nu pot identifica cauzele - Video
  Ce se întâmplă cu criminalul de la Săpoca
  Tagurile:
  Medici


  Știrile Zilei