19:40 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  Chirurg

  Atenţionare: Acest aliment considerat sănătos poate duce la apariţia cancerului

  © Sputnik / Сергей Гунеев
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  246 0 0

  Oamenii de știință au descoperit că un aliment, considerat sănătos, ar putea duce la dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, inclusiv a cancerului de piele, de prostată și la nivelul sistemului limfatic, potrivit revistei Journal of Epidemiology and Community Health.

  BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik, Doina Crainic. Consumul de pui, care este adesea considerat un aliment sănătos, poate fi legat de dezvoltarea cancerului, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford. Aceştia au publicat recent descoperirile în revista Journal of Epidemiology and Community Health.

  Grupul de studiu a monitorizat 475.000 de britanici de vârstă mijlocie și le-a observat alimentaţia, precum și bolile pe care le-au dezvoltat și au descoperit 23.000 de cazuri de cancer. De asemenea, oamenii de știință au descoperit o asociere între consumul de pui și un risc mai mare pentru bărbați de a dezvolta cancer de prostată.

  „Consumul de pasăre a fost asociat cu riscul dezvoltării de cancere de piele, de prostată și la nivelul sistemului limfatic”, se arată în studiul citat de Sputnik France.

  Pe de altă parte, raportul menţionează că mecanismul prin care se formează legătura dintre consumul de pui și dezvoltarea de cancer nu a fost încă demonstrat.

  Cauza ar putea fi prezenţa unei substanțe cancerigene în acest tip de carne sau metoda de preparare. Cercetătorii spun că este nevoie de cercetări suplimentare în acest sens pentru a se ajunge la rezultate mai precise.

  Tagurile:
  Alimentație, cancer


  Știrile Zilei