19:23 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  20610

  Reprezentanții Federației SANITAS spun că s-a încheiat încă o rundă de negocieri eșuate privind negocierea Contractului Colectiv de Muncă și adresează o solicitare ministrului Sănătății.

  BUCUREȘTI, 5 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Ieri, reprezentanții Federației SANITAS au părăsit ședința de negociere a Contractului Colectiv de Muncă la nivel de sector ”Sănătate. Activități sanitar-veterinare”.

  Ei spun că acest contract se negociază de mai bine de doi ani și că, prin acest document, nu își doresc decât păstrarea drepturilor obținute pentru membrii de sindicat de-a lungul ultimului deceniu, precum și adaptarea prevederilor sale la legislația actuală a muncii.

  ”Nici o solicitare ”revoluționară” sau o prevedere în afara legiiCu toate astea, echipa de negociere a Ministerului Sănătății rămâne permanent blocată în interpretări restrictive blocând cu rea-voință articol după articol și făcând astfel imposibilă negocierea efectivă” au punctat reprezentanții SANITAS. 

  Sursa citată susține că a înțeles și acceptat o serie de argumente obiective și întârzieri pentru a obține clarificări pe diverse teme de la alte ministere și foruri cu implicare în legiferarea și/sau reglementarea diverselor clauze cuprinse în contract. În acest moment, însă, reprezentanții SANITAS consideră că întreaga responsabilitate a tergiversării negocierilor îi revine echipei desemnate de către Ministerul Sănătății și că se află în situația de a solicita imperios schimbarea unora dintre membrii acesteia.

  ”De asemenea, solicităm doamnei ministru Sorina Pintea să se pronunțe public asupra intenției de finalizare a negocierilor și semnare a CCM în perioada imediat următoare”, au explicat sindicaliștii.

  Aceștia spun că, dacă MS își asumă un răspuns afirmativ, atunci trebuie să găsească urgent soluții pentru constituirea unei echipe capabile să înțeleagă și să pună în practică mecanismele reale ale negocierii unui Contract Colectiv de Muncă și care să conștientizeze că principalii beneficiari direcți ai prevederilor unui astfel de document sunt salariații din sistem.

  Tematic

  Sindicaliștii SANITAS nu stau la povești cu autoritățile –protestează la Ministerul Muncii
  Hușanu, SANITAS: ”În țară, a început să se taie din sporuri”
  Vom avea personal medical tot mai nepregătit? Ce spune Hușanu, SANITAS
  Tagurile:
  Sorina Pintea, SANITAS

  Știrile Zilei