22:26 11 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.42
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.71
  Sorina Pintea

  Rezidențiat 2019: Pintea, soluție pentru criza din sistem

  © Photo: Guvernul României
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  534 0 0

  Ministrul Sănătății a explicat, în contextul crizei examenului de rezidențiat, că președintele României, Klaus Iohannis, este responsabil pentru situația creată pentru că nu a numit un ministru interimar la Educație, fie și numai pentru două zile.

  BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik, Georgiana Arsene. Sorina Pintea, ministrul demis al Sănătății, a precizat că, în spațiul public, au fost foarte multe discuții legate de examenul de rezidențiat 2019, dar că nu există un ministru interimar al Educației și că nici nu a fost, întrucât președintele Klaus Iohannis nu a numit acest ministru, ”nu și-a îndeplinit obligația constituțională”.

  În opinia sa, există soluții juridice pentru soluționarea acestei crize a examenului de rezidențiat.

  „Cred că există soluții din punct de vedere juridic, nu neapărat - știu eu - o legătură, că nu face Guvernul, că n-a făcut, că nu știe. Președintele poate să numească un ministru interimar pentru două zile, astfel încât, aceste Ordine să poată fi semnate”, informează ministrul demis prin moțiune al Sănătății, potrivit stiripesurse.ro

  Demnitarul a explicat că, din punctul său de vedere, Ministerul Sănătății și-a respectat toate atribuțiile pe care le are în organizarea examenului de rezidențiat, „exact ca și în ceilalți ani”.

  Mai mult, Pintea a precizat că, până la urmă, cu siguranță este o problemă de organizare a acestui examen la timp și că există un act normative care spune că Ministerul Sănătății este obligat să organizeze acest concurs în trimestrul patru al fiecărui an.

  Întrebată dacă ar fi putut fi găsite și alte soluții în acest sens, sau dacă ar fi putut fi semnată o hârtie înainte să se ajungă la această situație de amânare a acestui examen, Sorina Pintea a declarat că „fiecare trebuie să-și facă treaba”.

  Pintea a mai precizat că orice Ordin semnat de către o singură persoană sau doar de către Ministerul Sănătății, fără Ministerul Educației Naționale, vulnerabilizează acest examen și nu este nevoie de acest lucru, fiindcă o singură contestație ar amâna totul.

  Tematic

  Sorina Pintea a devenit… cântăreață? Moment inedit cu ministrul Sănătății - VIDEO
  Șpaga în spitale: unde se mai dă. Ce spune ministrul Sorina Pintea
  Pintea își pune în cap farmaciștii: Propunere controversată
  Sindicaliștii din Sănătate nu mai rezistă. Apel către Sorina Pintea
  Pintea dă cărțile pe față: câți pacienți misterioși sunt în spitale acum
  Tagurile:
  Sorina Pintea


  Știrile Zilei