21:24 11 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.21
 • USD17.42
 • RUB0.27
 • RON4.03
 • UAH0.71
  Alimente sănătoase

  Avertizare: aceste combinaţii banale de alimente sunt dăunătoare sănătăţii

  CC0 / Pixabay / FotoshopTofs
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  19610

  Un nutriționist rus avertizează că anumite combinaţii de alimente nu sunt recomandabile, deoarece acestea, deși comune, pot fi dăunătoare sănătății.

  BUCUREŞTI, 25 oct – Sputnik, Doina Crainic. Într-un interviu acordat ziarului Komsomolskaia Pravda, endocrinologul-nutriționist rus Ekaterina Ivannikova, doctor în științe medicale, a explicat că unele combinații de alimente care sunt populare în Rusia nu sunt de fapt bune pentru sănătate, aşa cum se consideră în general, scrie Sputnik France.

  Potrivit specialistului, din punct de vedere medical, este mai recomandabil să adăugați apă în ciocolata fierbinte decât lapte. Sâmburii de cacao conțin acid acetic care blochează absorbția calciului. În plus, combinația de ciocolată caldă și lapte poate fi periculoasă pentru cei care suferă de urolitiază, deoarece grăsimea din lapte crește absorbția oxalaților de cacao, aceştia fiind cauza principală a bolii, a adăugat Ivannikova.

  De asemenea, nutriționistul ne sfătuieşte să renunţăm la pâinea albă cu gem sau marmeladă, deoarece o porție dublă de carbohidrați determină o creștere accentuată a glicemiei.

  Expertul mai spune că nu este recomandabilă nici combinaţia de lapte cu tărâțe. Potrivit acesteia, tărâţele conține acid fitic, care formează compuși insolubili atunci când este combinat cu calciu.

  Totodată, Ivannikova avertizează că nu este indicat să consumăm pui și ficat în același timp. Ea explică faptul că zincul conținut în pui și vitamina B9 din ficat este o combinaţie dăunătoare pentru digestie.

  Dar, potrivit nutriționistului, cea mai dăunătoare combinaţie este pizza cu băuturi carbogazoase. Combinația de carbohidrați, proteine şi acizi grași trans din aceste alimente supune organismul unui proces mai intens de digestie, în timp ce zahărul din băuturile carbogazoase reduce activitatea stomacului.

  În plus, băuturile dulci și pizza cresc senzaţia falsă de foame, iar glicemia atinge limite periculoase. Aceste două procese provoacă tensiune și împiedică organismul să adoarmă.

  Tematic

  Cinci alimente care trebuie evitate pentru a scăpa de grăsimea abdominală
  Aceste alimente pot prelungi viața şi se găsesc în orice frigider
  Alertă în toată Europa: Droguri periculoase, depistate în alimente
  Şapte alimente-minune care încetinesc îmbătrânirea. Se găsesc în orice bucătărie
  Cele cinci alimente pentru o inimă sănătoasă şi pentru reducerea hipertensiunii
  Codreanu: Până nu vor face pușcărie, în grădinițe vor ajunge alimente alterate
  Tagurile:
  Alimente, Sănătate, Combinație


  Știrile Zilei