03:07 27 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  10230

  Victor Costache a solicitat Direcției de Sănătate Publică Brăila, ca urmare a faptului că o tânără de 19 ani a decedat după ce a născut, să demareze de urgență o acțiune de control la Spitalul Județean Brăila.

  BUCUREȘTI, 8 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Situație scandaloasă la Brăila, acolo unde o tânără de numai 19 ani s-a stins din viață la o lună după ce a adus pe lume un copil, deoarece i-a rămas un rest de placentă în organism, potrivit raportului Institutului de Medicină Legală.

  În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

  Mama fetei a explicat că, săptămâna trecută, la o lună după ce a născut, aceasta a acuzat dureri. Fata a fost dusă cu ambulanța la Spitalul nr. 3, unde i s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, a primit un tratament antiinflamator și a fost trimisă acasă.

  Starea tinerei s-a agravat a doua zi, motiv pentru care a fost transportată din nou cu ambulanța la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Brăila, unde i s-a pus diagnosticul de meningită.

  Primele date ale necropsiei arată că un rest de placentă de aproximativ 2 cmp, uitat în organism în momentul naşterii, ar fi declanşat septicemia, dar o concluzie finală va putea fi trasă după ce vor fi gata toate rezultatele probelor prelevate de către medicii legişti, informează agerpres.ro.

  Echipa de control a Ministerului Sănătății va verifica respectarea calității actului medical pentru pacient, a protocoalelor și a circuitului pacientului, condițiile igienico-sanitare, potrivit competențelor.

  Victor Costache,  ministrul Sănătății a solicitat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Brăila să demareze de urgență  o acțiune de control la Spitalul Județean Brăila în cazul tinerei de 19 ani care a decedat la o lună după ce a născut, informează Ministerul Sănătății.

  Instituția a precizat că va face publice concluziile anchetei.
  Tagurile:
  Brăila, Ministrul Sănătății

  Știrile Zilei