22:21 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  34210

  Victor Costache a dat asigurări că toate cadrele medicale își vor primi la timp drepturile salariale aferente lunii decembrie.

  BUCUREȘTI, 12 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul Sănătății a declarat că a avut o primă întâlnire cu ministrul Finanțelor Publice, în prezența premierului Ludovic Orban și a vicepremierului Raluca Turcan, în care a discutat despre necesitatea unei rectificări bugetare pozitive pentru plata salariilor și suplimentarea fondurilor sănătății, astfel încât să nu existe discontinuități în derularea programelor și a proiectelor existente, precum și în plata salariilor.

  Premierul Ludovic Orban declara la finalul săptămânii trecute că nu sunt bani suficienţi pentru a încheia anul nici în ceea ce priveşte programele de sănătate şi nici în ceea ce priveşte bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, informează agerpres.ro

  Șeful Executivului a explicat că rezultatul la rectificare va fi o evaluare a necesităților care vor fi identificate de ministrul Sănătății împreună cu echipa sași că nu poate spune deocamdată o cifră.

  ”Cert este că nu sunt bani suficienți pentru a încheia anul nici pe programe de sănătate, nici în ceea ce privește bugetul Casei. Și așa, evident, nu sunt bani de salarii”, spunea Orban, în cadrul conferinței de presă de la Ministerul Sănătății unde a participat la preluarea mandatului de ministru al Sănătății de către Victor Costache.

  În acest context, demnitarul de la Sănătate a subliniat atunci că trebuie să se găsească o soluție pentru o rectificare bugetară pozitivă și că este necesară suma de aproape 4 miliarde de lei.

  Orban i-a dat asigurări atunci că a vorbit deja cu ministrul Finanțelor despre rectificarea bugetară.

  Tematic

  Ce joc face Ministerul Sănătății? Personalul din sănătate, revoltat
  Inundațiile aduc boli – Ministerul Sănătății, în alertă
  Hușanu, despre negocierile cu ministerul Sănătății: ”Nu este de ajuns”
  E oficial! Ce a decis Ministerul Sănătății în privința spitalelor de psihiatrie
  Tagurile:
  Medici, Salarii, Ministrul Sănătății

  Știrile Zilei