01:12 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Vaccin, imagine simbol

  Ministerul Sănătății: când începe vaccinarea gratuită anti HPV

  © Sputnik / Николай Хижняк
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  7020

  Reprezentanții instituției informează că a finalizat licitația pentru achiziția dozelor de vaccin anti HPV, iar primele 20.000 de doze vor fi distribuite începând de săptămâna viitoare la direcțiile de sănătate publică.

  BUCUREȘTI, 15 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Vaccinarea gratuită anti HPV va începe în luna ianuarie a anului 2020.

  Potrivit acordului cadru încheiat de Ministerul Sănătății cu furnizorul pentru o perioadă de 4 ani, numărul dozelor de vaccin ar putea fi suplimentat până la 2.100.000, în funcție de cerere și derularea campaniei de vaccinare.

  Campania de vaccinare va fi precedată de o campanie de informare și conștientizare a publicului cu privire la pericolul reprezentat de HPV și protecția oferită de vaccin, precum și de susținere a medicilor și farmaciștilor în transmiterea informațiilor clare și corecte despre vaccinarea împotriva HPV derulată de către furnizorul de vaccin, informează ms.ro.

  Vaccinarea gratuită se va face începând din luna ianuarie 2020 în cabinetele medicilor de familie la fete cu vârsta cuprinsă între 11 și 14 ani care au solicitat in anii 2017 si 2018 vaccinarea la medicii de familie, inclusiv cele care au trecut de această vârstă dacă au solicitat.

  Victor Costache, ministrul Sănătății, a dat câteva informații despre cancerul de col uterin.

  Acesta spune că este o boală care poate ucide și prin ignoranță, dar este și un tip de cancer ce poate fi prevenit scutind, astfel, femeile de suferințe fizice și psihice imense.

  ”Vaccinarea, alături de screening poate reduce povara generată de cancerul de col uterin. Ministerul Sănătăţii are datoria de a proteja prin orice mijloace sănătatea publică. Dar atunci când introducem noi vaccinuri în calendarul de imunizare este de datoria noastră să pregătim populația și să explicăm așa cum trebuie lucrurile. Am avut o perioadă în care am avut vaccinuri pe stoc, pe care le-am irosit”, a declarat Victor Costache.

  Ministerul Sănătății face apel la părinți să solicite informații medicilor de familie și către medicii de familie să se informeze cu privire la vaccinarea anti HPV și să transmită aceste informații transparent și corect către părinți.

  Tematic

  Ce joc face Ministerul Sănătății? Personalul din sănătate, revoltat
  Hușanu, despre negocierile cu ministerul Sănătății: ”Nu este de ajuns”
  E oficial! Ce a decis Ministerul Sănătății în privința spitalelor de psihiatrie
  Tagurile:
  Ministerul Sănătății, vaccin


  Știrile Zilei