21:29 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  32110

  Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, a explicat că situația vaccinului antigripal a devenit ”de nesuportat” și a precizat cu ce probleme se confruntă medicii de familie.

  BUCUREȘTI, 16 nov – Sputnik, Georgiana Arsene. Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, medicul spune că problema mare care pare să nu se mai rezolve în București ci, mai degrabă, să se agraveze, este legată de vaccinul antigripal.

  ”Situația a devenit de nesuportat. Medicii de familie, vreo mie în București, solicită de ordinul sutelor fiecare, așa cum am mai spus, am mai arătat și mai arăt”, a scris Alexiu.

  Aceasta a explicat că Direcția de Sănătate Publică București primește. În urma propriei solicitări, aproximativ 90.000 de doze, în timp ce alte județe primesc – în urma propriei solicitări – un număr mai mare de doze. Constanța, spre exemplu, primește 160.000 de doze.

  În mod firesc, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov se întreabă care este motivul pentru care Bucureștiul primește un număr mai mic de doze de vaccin.

  Situația este una gravă, pentru că medicii bucureșteni sunt în imposibilitatea de a vaccina toți pacienții.

  ”Cert e că avem colegi în țară care vaccinează deja sute de pacienți din listele lor, aflați în grupele de risc, în timp ce doctorii bucureșteni au primit în prima tranșă 10-15 și în a doua tranșă 10-30. Unde sunt celelalte? O matematică simplă zice 90 de fiecare. Lăsând la o parte că unii au cerut 600, 700, 1200 de doze!”, a punctat Sandra Alexiu

  Sursa citată acuză, pe această cale, Direcția de Sănătate Publică București, ”care nu e în stare, prin 6 birouri de sector, să facă vreodată ordine în problema vaccinurilor”.

  Președintele Asociației Medicilor de Familie București acuză pe fiecare ministru care s-a perindat pe la biroul său din minister și pe cine se ocupă de DSP-uri, despre care spune că este mister total că nu a reușit, în ciuda numeroaselor sesizări pe care le-a făcut, să rezolve problema acestei instituții-stat pe care nimeni nu pare să reușească să o coordoneze, ordoneze, civilizeze.

  ”Medicii de familie s-au săturat de această plagă. Nu primesc vaccinuri, li se solicită hârțoage inutile și redundante pe care oricum nu se uită nimeni, sunt verificați ca niște infractori la raportări – deși raportările se fac din RENV, ete tronc – și nici nu sunt plătiți la timp, uneori cu lunile, alteori deloc. Avem colegi care încă nu au fost plătiți pentru vaccinurile efectuate în 2017!”, a scris Alexiu.

  Tematic

  Vaccinul anti-HIV, aproape de realizare
  Vaccinul interzis în Europa va ajunge în România
  Copii de grădiniță, în spital, în stare gravă
  Anchetă la un mare spital din România, raportul, trimis organelor de cercetare
  Vaccinul interzis în 19 ţări este distribuit în România de Unifarm
  Tagurile:
  Medici, vaccin

  Știrile Zilei