03:08 08 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  analiza sângelui

  A fost descoperit un mecanism capabil să neutralizeze virusul SIDA, dar şi cancerul

  © Sputnik / Павел Лисицын
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  26050

  Cercetătorii au descoperit un mecanism pentru dezvoltarea de noi medicamente care pot lupta împotriva bolilor virale și oncologice. Cercetătorii se gândesc la aplicarea acestui mecanism în tratamentul altor boli în viitor.

  BUCUREŞTI, 30 nov – Sputnik, Doina Crainic. O echipă de oameni de știință ruși, elvețieni, britanici, americani și finlandezi a descoperit un mecanism care neutralizează molecula virusului SIDA, a anunţat Universitatea de Stat din Uralul de Sud, citată de Sputnik France.

  Potrivit acestora, descoperirea acestui mecanism va permite în curând dezvoltarea de noi medicamente antivirale și utilizarea lor în lupta împotriva cancerului, infecției cu HIV și a altor boli virale și oncologice.

  Mecanismul va funcționa cu un compus organic special care, odată ingerat, va ajuta la extragerea atomului de zinc din molecula virală, prin distrugerea virusului. Celulele sănătoase din organism nu vor fi afectate.

  Cercetătorii își continuă activitatea în acest sens. De asemenea, ei intenționează să studieze efectul compușilor sintetizați, inclusiv pentru tratamentul altor boli cu un mecanism similar de acțiune.

  Tematic

  O tânără de 20 de ani infecta bărbații cu SIDA - vezi unde a fost reținută
  Grădiniță în Moldova: Dădacă bolnavă de SIDA și tuberculoză în formă activă
  SIDA poate fi învinsă! De ce este important să facem testul HIV


  Știrile Zilei