21:39 25 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.53
 • USD16.77
 • RUB0.22
 • RON4.01
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  69 0 0

  Victor Costache a declarat, în cursul zilei de astăzi, că un nou lot de vaccin antigripal va fi livrat către medicii de familie în jurul datei de 15 decembrie.

  BUCUREȘTI, 4 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Demnitarul a subliniat că această criză a vaccinului se repetă în fiecare an și și-a exprimat dorința de a nu mai fi un subiect de presă.

  Motivul îl reprezintă consecințele ce se răsfrâng asupra pacienților. De asemenea, Costache a precizat că va încerca să facă în așa fel încât să nu se mai repete aceleași greșeli care s-au făcut în achiziții.

  ”Să vă dau un exemplu - medicii au făcut o estimare şi Ministerul Sănătăţii a scăzut această estimare foarte mult. În procesul de achiziţie au existat nenumărate întârzieri şi aceste greşeli au fost repetate în fiecare an şi le-am identificat. Acest lucru se va ameliora prin debirocratizare şi prin noul mod de organizare a Ministerului Sănătăţii. Serviciile care se ocupă de aceste aspecte vor colabora mai bine”, a declarat Victor Costache, potrivit agerpres.ro. 

  Ministrul Sănătății a punctat că nu se poate rezolva în patru săptămâni ceea ce nu s-a soluționat anterior.

  În ceea ce privește noul lot de vaccinuri, oficialul de la Sănătate a afirmat că mai este un lot de vaccinuri care se va livra în jurul datei de 15 decembrie şi că instituția pe care o conduce este în legătură cu Direcţiile de sănătate publică pentru a eficientiza distribuţia stocului existent.

  Potrivit demnitarului, medicii de familie au estimat un necesar de doze de vaccin antigripal cu 30% mai mare decât s-a achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii.

  Prevenirea unei alte crize a vaccinului în anii următori se va face numai printr-o comunicare mai bună cu medicii de familie.

  Victor Costache a declarat că în România nu se pot aduce medicamente din orice parte a globului, iar pacienții din țara noastră trebuie să aibă posibilitatea să beneficieze de tratamente după standardele europene.

  Oficialul de la Sănătate a subliniat că toate medicamentele folosite în România trebuie să aibă marcaj CE.

  Tematic

  Vaccinul interzis în 19 ţări este distribuit în România de Unifarm
  Vaccinul anti-HIV, aproape de realizare
  Vaccinul antigripal: Explicații despre vaccinul neindicat copiilor
  Putin: Vaccinul rusesc împotriva Ebola este cel mai bun din lume
  Vaccinul interzis în Europa va ajunge în România
  Tagurile:
  Ministrul Sănătății, vaccin

  Știrile Zilei