08:55 01 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.61
 • USD17.61
 • RUB0.25
 • RON4.05
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  1237 0 0

  Reprezentanții Federației sindicale precizează că au semnalat guvernanților discriminările create încă de la apariția Ordonanței de Urgență nr. 114/2018.

  BUCUREȘTI, 18 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Potrivit sindicaliștilor, OUG 114/2018 legiferează, în forma adoptată, o discriminare majoră între diferitele categorii profesionale din Sănătate.

  Ei spun că au reluat discuția cu reprezentanții Guvernului Orban.

  ”Le-am explicat că înghețarea în continuare a sporurilor, în condițiile respectării legii care impune creșterea salariului de bază începând cu ianuarie 2020, nu va face decât să accentueze discriminările inițiale”, spun sindicaliștii

  Reprezentanții Federației SANITAS sunt de părere că în continuare vor fi defavorizate categorii întregi de angajați din sistem. Este vorba despre farmaciști, biologi, chimiști, infirmieri, kinetoterapeuți, brancardieri etc.

  Potrivit sursei citate, zilele acestea, echipa guvernamentală și-a anunțat intenția de a rediscuta OUG 114.

  Sindicaliștii solicită guvernanților să analizeze cu mai multă atenție argumentele oferite în adresele deja înregistrate la Ministerul Muncii, la Sănătate și la Guvern și să se găsească o soluție echitabilă pentru profesioniștii din Sănătate.

  Reamintim că nu este prima dată când reprezentanții SANITAS cer guvernanților să repare inechitățile din sistem generate de sporuri.

  Ieri, Ministerul Finanțelor Publice a publicat bugetul pentru anul 2020 care prevede o ameliorare a ritmului de creștere a cheltuielilor bugetare de la creșteri de două cifre în ultimii ani la puțin peste 7%, ceea ce înseamnă că mai multe ministere au bugete diminuate, informează zf.ro

  Bugetul Ministerului Sănătății se reduce cu 22,8% față de 2019, la 11,48 de miliarde de lei în 2020.

  Tagurile:
  Sanitas, Sanatate, spor


  Știrile Zilei