19:45 12 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  31440

  Gabriela Mateiuc, o producătoare de cozonaci, spune că alți producători își păcălesc cumpărătorii. Care este mecanismul prin care românii ar fi înșelați.

  BUCUREȘTI, 27 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. Mai exact, femeia acuză că alți producători ar utiliza pesmet cu arome în locul miezului de nucă, pentru umplerea cozonacilor.

  Mateiuc spune că ea cumpără nuca de la producătorii particulari și a explicat cum ne putem da seama dacă în cozonacii din cofetării s-a folosit nucă sau pesmet cu aromă de nucă.

  ”În această combinație, aroma de nucă este mai puternică decât în cazul utilizării nucilor în umplutura pentru cozonac, dar gustul este amar și lasă de dorit”, a precizat producătoarea din Botoșani.

  Femeia spune că a intrat în afaceri comercializând făină de grâu, iar apoi s-a reorientat spre producția de dulciuri, informează evz.ro

  Sursa citată precizează că a participat la un târg național de pâine, din București și a constatat faptul că bucureștenii sunt dornici să se întoarcă la tradiții, să cumpere produse făcute din ingrediente naturale.

  ”Venim în fiecare week-end, parcurgem aproape 500 de kilometric de la Botoșani la București, astfel încât locuitorii Capitalei să se bucure de produsele tradiționale moldovenești”, a declarat Gabriela Mateiuc.

  Precizarea sa este foarte importantă, mai ales în această perioadă a anului, în care se consumă foarte mult cozonac. Autoritățile din domeniu ar trebui să verifice în ce măsură afirmațiile Gabrielei Mateiuc sunt corecte și să ia măsurile necesare, pentru ca românii să consume cozonaci cu nucă adevărată, nu cu fel de fel de înlocuitori.

  Tematic

  Atenţie la cozonacii falsificaţi şi la alte „bucate de Paşti" pline de chimicale
  Rețetă de cozonac pufos, ca la mama acasă. Cu mac, nuci sau brânză - tu alegi
  Rețete Paște – cozonac moldovenesc ca acum mai bine de un secol
  Tagurile:
  Cozonac, patiserie


  Știrile Zilei