19:51 21 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  97 0 0

  Expertul infecționist din Moscova a explicat cât trebuie păstrată o salată de la masa de revelion și care sunt riscurile consumului unei salate expirate.

  BUCUREȘTI, 2 ian – Sputnik. Expertul infecționist al departamentului sănătății din Moscova, Svetlana Smetanina, a explicat într-un interviu agenției Moskva care sunt pericolele consumului salatelor rămase de la revelion și a îndemnat păstrarea acestora nu mai mult de o zi.

  Салат Оливье
  © Sputnik / Алексей Куденко

  Potrivit specialistului, astfel de bucate, precum salata din crabi, olivie și șuba din cauza componentelor ei și maioneză sau smântână pot fi cauza unor infecții intestinale.

  „Salatele trebuie preparate înainte de a le pună pe masă, iar cele preparate trebuie să fie păstrate nu mai mult de două ore la temperatura de cameră și nu mai mult de o zi la temperatura de +2 la +6 grade, iată de ce nu se recomandă consumul unei salate de trei zile”, a spus Smetanina.

  Potrivit specialistului, la primele simptome de intoxicație e nevoie de apelat urgent medicului, fără a recurge la tratamentului de sine stătător. Smetanina a specificat că îmbolnăvirile de genul pancreatitei, apendicită sau meningită ar putea avea simptome asemănătoare cu infecțiile intestinale – durere în burtă, vomă, diaree și temperatura înaltă.

  Tematic

  Cum să preparăm cea mai gustoasă salată Olivier
  Rețetele salatelor rusești nelipsite pe masa de sărbătoare
  Rețetele salatelor rusești nelipsite pe masa de sărbătoare
  Salata la pungă, este ea suficient de nutritivă sau e doar o amăgeală?
  Cum să preparăm cea mai gustoasă salată Olivier
  Trump gustă salată rusească și bea votcă de Crăciun: cadoul RT pentru președintele SUA
  Tagurile:
  Revelion, Riscuri, salata


  Știrile Zilei