09:10 19 Aprilie 2021
În direct
 • EUR21.46
 • USD17.90
 • RUB0.24
 • RON4.36
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  64811

  Politologul Gelu Vișan vine cu informații bombă în cazul medicului Mircea Beuran, șeful Secției Chirurgie de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, demis.

  BUCUREȘTI, 6 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Cazul de la Floreasca scoate la iveală amănunte din ce în ce mai interesante.

  La spital
  © Sputnik / Анатолий Медведь

  Ce se ascunde în spatele demiterii lui Mircea Beuran? Sunt interese sau demiterea sa este un act care ajută sistemul medical?

  Politologul Gelu Vișan lansează, într-o postare de pe pagina sa de Facebook, o ipoteză extrem de interesantă despre jocurile de culise din sistemul sanitar și din politică.

  Vișan spune că Beuran este unul dintre chirurgii eminenți ai României și că incidentul din sala de operație a fost unul regretabil, care nu a avut, însă, nici o legătură cu Beuran, nici cu faptul că acesta este șef de secție.

  Cu toate acestea, un secretar de stat de la Ministerul Sănătății s-a antepronunțat imediat după ce incidentul a fost făcut public, considerându-l pe Mircea Beuran vinovat, cu toate că nici nu se demarase vreo anchetă în acest sens.

  Mai mult, spune Vișan, elementele tehnice ale anchetei arată fără dubiu că acest incident regretabil a avut cauze tehnice și nu medicale sau de management.

  ”Despre schimbarea din funcție a profesorului Beuran se vorbește de vreo șase luni de zile, de când Adrian Năstase a început să vorbească public din ce în ce mai apăsat despre nenorocirile care s-au abătut asupra României prin preluarea puterii dictatoriale de către Nazist. Ce nu știu medicii de la Floreasca este faptul că Mircea Beuran era monitorizat non-stop, așteptându-se prilejul pentru a i se găsi vreo vină”, a scris Vișan

  Sursa citată spune că execuția publică a lui Beuran are două paliere și că, în primul rând, se vrea un avertisment pentru cei care sunt considerați apropiați ai lui Adrian Năstase, iar, în al doilea rând, este legată de dorința PNL de a pune mâna pe Spitalul Floreasca, prin numirea în funcții a unor apropiați ai PNL.

  Mai mult, Vișan susține că există o decizie internă a lui Orban, la ordinul președintelui Klaus Iohannis, ca toți managerii de spitale, directori, directori medicali, șefi de secții, dar și toți șefii de birouri din toate instituțiile statului să fie schimbați, iar în locul lor să fie numiți membri PNL sau apropiați ai acestora.

  În opinia sa, Beuran este doar o victimă a ”acestei mizerii”.

  Tematic

  Tamara Buciuceanu-Botez, internată în spital! În ce stare e actrița
  Anchetă la un mare spital din România, raportul, trimis organelor de cercetare
  Copii de grădiniță, în spital, în stare gravă
  Accident teribil: microbuz răsturnat pe câmp – mai multe persoane, la spital
  Berlusconi a ajuns în spital după congresul PPE
  Tagurile:
  monitorizare, Spital, Mircea Beuran

  Știrile Zilei