21:53 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  43510

  Ce nu trebuie făcut înainte de culcare, sfaturi relevante oferite de medicul somnolog, Aliona Gavrilova.

  BUCUREȘTI,19  ian -Sputnik. Somnologul Aliona Gavrilova a povestit ce nu trebuie făcut înainte de culcare, ea a oferit sfaturi relevante într-un interviu acordat pentru ”Vecerneea Moscva”, transmite RIA.

  Potrivit medicului, unul dintre cele mai rele obiceiuri este utilizarea gadgeturilor la culcare și adormirea „sub televizor”. "Cert este că intermitentul, și în special albastru, lumina afectează producția de melatonină - hormonul somnului - și împiedică adormirea", a explicat Gavrilova.

  Ea a adăugat că, înainte de a merge la culcare, nu trebuie să vizionezi filme de acțiune și programe, deoarece va fi problematic să adormiți din cauza eliberării hormonilor de stres.

  Specialistul a amintit că luarea mâncării înainte de culcare trebuie făcută cu prudență. Ea a menționat că nu ar trebui să ne supraalimentăm, dar să mergem la culcare flămânzi nu merită. „O gustare ușoară, cu conținut scăzut de calorii, ar fi ideală”, a spus ea.

  Gavrilova a indicat că nu este recomandat să bei cafea sau ceai tare, care stimulează excitația.

  În același timp, somnologul a subliniat că activitatea fizică intensivă anterioară afectează negativ calitatea somnului."Desigur, nu vorbim despre o scurtă plimbare, care, dimpotrivă, ne va ajuta , ci, de exemplu, mergând la sală direct seara, cu patru până la cinci ore înainte de culcare", a încheiat medicul.

  Mai devreme, somnologul Alexander Palman a povestit de câte ore de somn are nevoie de o persoană. Potrivit acestuia, în medie, o persoană are nevoie de șapte-opt ore de somn, dar există așa-numitele persoane cu somn scurt și cu somn lung. Pentru ei, un somn obișnuit de șapte ore va părea excesiv sau insuficient.

  Lipsa periodică de somn poate fi compensată de un somn lung în weekend, dar acest stil de viață nu ar trebui să devină regulat, a adăugat medicul.

  Tematic

  Strigător la cer! Mama care şi-a sugrumat băieţelul în somn, eliberată!
  Puțină nebunie înainte de somn: Un salto mortale pe o mașină monstru
  Caz șocant: O familie din Ștefan Vodă a murit în somn - pericolul neașteptat din case
  Tagurile:
  Medic, somn


  Știrile Zilei