04:38 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirusul din China - epidemie globală (59)
  33610

  Demnitarul a explicat că se pregătește un set de măsuri în scopul intervenției sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

  BUCUREȘTI, 22 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că, o dată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ, numărul cazurilor de îmbolnăvire ar putea crește.

  Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
  © Sputnik / Александр Кондратюк

  Debutul sezonului gripal – rata pozivității pentru virus gripal la cazurile testate a fost de peste 25% pentru același subtip – s-a înregistrat săptămâna trecută. Specialiștii se așteaptă în perioada următoare la o circulație mai intensă a virusurilor gripale.

  Până la data de 12.01.2020 au fost vaccinate antigripal 1.427.519 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit gratuit în cadrul campaniei Ministerului Sănătății.

  Măsurile de igienă personală cum ar fi spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă, informează ms.ro.

  Mai mult decât atât, o importanță majoră o reprezintă triajul efectuat de cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

  Тема:
  Coronavirusul din China - epidemie globală (59)
  Tagurile:
  Gripa


  Știrile Zilei