09:39 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirusul din China - epidemie globală (60)
  321 0 0

  În România se iau primele măsuri împotriva coronavirusului din China care a făcut deja 9 victime. Primul pas: cumpărarea de camere cu termoviziune pentru aeroporturi pentru a identifica persoanele cu febră.

  BUCUREȘTI, 22 ian - Sputnik, Marius Holdean. Decizia de a dota aeroporturile cu camere care să poată identifica persoanele cu febră a fost luată chiar azi dimineață într-o întâlnire care a avut loc la Ministerul Sănătății între mai mulți specialiști și secretarul de stat Nelu Tătaru. Prezent la întâlnire, medicul Adrian Streinu Cercel, președintele Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, a declarat că Organizația Mondială a Sănătății va emite, cel mai probabil, în cursul zilei de astăzi o alertă la nivel mondial privind coronavirusul din China și va recomanda, la rândul său, un set de măsuri.

  Ministrul Sănătății, Victor Costache, le-a solicitat specialiștilor în sănătate publică un Plan de acțiune, suplimentar, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor prin gripă, precum și pregătirea unui set de măsuri pentru intervenția sistemului de sănătate publică în cazul apariției îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

  Până în acest moment, Institutul Național de Sănătate Publică a luat următoarele măsuri în ceea ce privește noul tip de coronavirus: a trimis direcțiilor de sănătate publică definiția de caz pentru a putea fi informate unitățile sanitare de la nivel național și, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe, au fost emise atenționări de călătorie.

  În plus, în România ar urma să fie disponibile, în curând, teste care să depisteze rapid eventuala prezență a virusului gripal care a dus la decesul a 9 oameni în China, a anunțat ieri medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie. Testele urmează să fie disponibile, cel mai probabil, la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București.

  "În momentul de față au devenit disponibile teste pentru identificarea infecției cu acest virus, dar gândiți-va că discutăm despre un organism care abia a fost izolat. Mai durează până când vor fi disponibile teste comerciale, le numim noi. Deci există un acces limitat la teste, în momentul de față. Dar cred că în curând vom avea și în țară noastră și poate chiar la Institutul 'Matei Balș', teste care să poată să depisteze acest tip de virus", declara ieri, pentru Mediafax, medicul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

  Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va organiza o reuniune astăzi, urmând să decidă dacă va fi declarată stare de urgență internațională, în condițiile în care specialiști din China au stabilit că noul tip de virus se transmite de la om la om.

  Тема:
  Coronavirusul din China - epidemie globală (60)

  Tematic

  Atenție: „virus de Anul Nou” pe WhatsApp
  Kasperky Lab: ce este noul virus BadRabbit și cum ne protejăm
  Noul virus care poate pătrunde în smatrphone-ul tău în doar 10 secunde (VIDEO)
  România, campioană la îmbolnăviri! Un virus înrudit cu HIV, prezent în ţară
  Alertă de la ANAF: Ignorați mailul, e virus!
  Un virus extrem de periculos, care poate duce la deces, înregistrat în țară
  Atenție! Un nou virus periculos în România - sunt deja victime
  Un nou virus letal necunoscut a fost descoperit în Bolivia
  Tagurile:
  România, China, virus


  Știrile Zilei