08:16 25 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.32
 • USD17.85
 • RUB0.27
 • RON4.02
 • UAH0.73
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  23510

  Un medic emerit din Silicon Valley, fostul doctor al lui Steve Jobs, recomandă metode prin care putem rezista stresului la care suntem supuşi astăzi în marile oraşe.

  BUCUREŞTI, 24 ian – Sputnik, Doina Crainic. Mişcaţi-vă mai mult, odihniți-vă, fiți în contact cu natura și trăiţi o viaţă ordonată, acestea sunt câteva dintre regulile importante care nu trebuie neglijate pentru a rezista stresului marilor orașe, spune un medic emerit din Silicon Valley.

  David Agus, un medic oncolog din Silicon Valley, care l-a tratat pe Steve Jobs, a vorbit despre un set de reguli pe care trebuie să le urmăm pentru a ne menține sănătatea în oraşele lumii de astăzi.

  Aflat în vizită la Moscova cu ocazia Târgului Internațional de Sănătate, el a recomandat să ne petrecem mai mult timp în natură și să fim mai activi.

  „Corpul nostru este făcut ca să fie în mișcare, trăim datorită contracțiilor musculare. De fapt, pentru sănătatea noastră, este esențial să ne mișcăm”, a explicat medicul într-un interviu acordat site-ului oficial al primarului Moscovei, potrivit Sputnik France

  De asemenea, dr. Agus a amintit importanța odihnei, recomandându-ne să ne dedicăm cel puțin o jumătate de oră pe zi odihnei. Plimbarea, cititul sau chiar privitul pe fereastră, când luăm o pauză, sunt necesare pentru a scădea nivelul de stres acumulat în timpul zilei.

  În acelaşi timp, nu trebuie ignorate orele regulate de masă, a spus medicul, care a recomandat să respectăm mesele de trei ori pe zi. Totuşi, gustările trebuie evitate, deoarece pot perturba metabolismul.

  „Din această cauză, vedem apariția obezităţii şi o activitate a creierului redusă”, a spus cercetătorul. Totodată, el nu a omis să sublinieze importanța de a urma regulat programul de culcare și trezire.

  Tematic

  Important: De ce sunt copiii agitaţi şi stresaţi. Greşeala pe care o fac părinţii
  Avertismentul medicilor: stresul duce la boli grave – cele mai expuse profesii,recomandări
  Cum scapă de „stresul profesional și personal” polițiștii de frontieră – Video
  A fost descoperit cel mai eficient tratament pentru stres – important de ştiut
  Tagurile:
  sănătate, stres


  Știrile Zilei