07:42 23 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.19
 • USD17.77
 • RUB0.28
 • RON4.01
 • UAH0.73
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirusul din China - epidemie globală (43)
  93110

  Măsurile adoptate până în prezent împotriva coronavirusului se păstrează în continuare, a informat Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Deocamdată, în România, nu s-au luat măsuri suplimentare.

  BUCUREȘTI, 31 ian – Sputnik, Georgiana Arsene. Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că virusul din orașul chinez Wuhan reprezintă o urgență la nivel global.

  Epidemia se extinde în afara Chinei.

  Nelu Tătar, secretar de stat în Ministerul Sănătății, spune că această alertă înseamnă că Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor statelor membre să adopte măsuri care diminuează posibilitatea intrării într-o țară a unei persoane care a fost infectată cu coronavirus.

  ”Dar dacă, totuși, acest lucru s-a întâmplat, persoana respectivă să ia măsuri să limiteze răspândirea. Sunt elemente importante care sunt prevăzute în OMS”, a explicat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, potrivit stiripesurse.ro.

  Potrivit reprezentantului Ministerului, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat virusul din China urgență la nivel global, România păstrează măsurile pe care le-a adoptat inițial.

  Măsurile luate de autoritățile din România împotriva coronavirusului sunt: dotarea celor cinci centre din țară cu toate kit-urile necesare diagnosticării rapide a infecțiilor, achiziția de ventilatoare pentru spitalele județene – pentru fiecare spital județean câte un ventilator, iar pentru centrele de boli infecțioase – câte trei, precum și chestionarele din aeroporturi.

  În România nu avem nici un caz confirmat de infecție cu coronavirus.

  Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a spus la Digi24, joi, că se lucrează la constituirea unor „stocuri de echipamente de protecție, de măști și de echipamente medicale”, care sunt necesare pentru gestionarea posibilei extinderi a coronavirusului în România.

  Тема:
  Coronavirusul din China - epidemie globală (43)
  Tagurile:
  Ministerul Sănătății, OMS, coronavirus


  Știrile Zilei