09:08 10 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  112 0 0

  Adela Cojan, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a precizat că sistemul medical nu va fi privatizat, făcând referire la Ordonanța de Urgență care modifică legislația în domeniul Sănătății.

  BUCUREȘTI, 4 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a declarat că nici un pacient nu va avea de achitat coplată sau contribuție personală atunci când va avea o afecțiune inclusă în programele de sănătate.

  Adela Cojan a subliniat că se încearcă înlesnirea accesului la aceste servicii incluse în programele naționale de sănătate.

  ”Tot încercăm în zilele acestea să explicăm că nu liberalizăm şi nu privatizăm sistemul sanitar. Nu vindem nicio locaţie, nicio instituţie sanitară nu se vinde. Nu privatizăm nimic", a spus șefa CNAS, potrivit agerpres.ro.

  Sursa citată a punctat că a fost iniţiat un master plan în domeniul oncologiei, care va cuprinde, pe lângă prevenţie şi medicină curativă, monitorizare şi recuperare.

  "Tocmai de aceea, pentru principalele două mari afecţiuni care influenţează în mod extrem de important şi preponderent tabloul morbidităţii şi mortalităţii din ţara noastră, cele două mari afecţiuni fiind bolile cardiovasculare şi patologia oncologică, s-a regândit modul de finanţare, în sensul decontării unor servicii medicale complexe, integrate, care să acopere tot ceea ce înseamnă managementul de caz pentru fiecare pacient cu afecţiuni incluse în aceste două mari programe de sănătate”, a declarat Adela Cojan.

  Pentru programul de oncologie, a mai explicat președintele CNAS, faptul că până acum s-au tratat, s-au decontat sume foarte importante de bani pentru investigaţiile imagistice de înaltă performanţă, pentru tratamentele chimio-terapice, pentru tratamentele radio-terapice în special pentru stadiile 3-4 ale acestor cancere, indiferent de localizări, ”dorinţa noastră este ca de acum să schimbăm paradigma, să încercăm să asigurăm accesul pacienţilor la aceste servicii imagistice de înaltă performanţă”. Scopul este ca depistările de cancer să se producă și în România în stadii 0, 1, 2, astfel încât şi noi să avem o rată de supravieţuire asemănătoare cu a celor din ţările din Europa de Vest.

  Master planul pe oncologie își propune, potrivit declarațiilor președintelui CNAS, ca decontarea investigațiilor de înaltă performanță să fie inclusă ca serviciu medical în managementul de caz în tratamentul, monitorizarea, evaluarea și recuperarea pacientului oncologic.

  Tematic

  SANITAS, despre liberalizarea programelor naționale de sănătate
  Vor fi dați afară medicii și asistenții care iau șpagă? Ce spune Hușanu, SANITAS
  SANITAS acuză Guvernul: ”Au loc întâlniri semi-oficiale, cu rezultate îndoielnice”
  Ce nu s-a spus în scandalul de la Sănătate – combinația miniștrilor Costache și ”Grindă”
  Sorina Matei dă în vileag: două NUME ”celebre” în cazul scandalului monstru din Sănătate
  Avertismentul meteorologilor: record meteo in februarie, riscuri pentru sănătate
  Sporuri Sănătate 2020 : SANITAS, solicitare fermă pentru Guvern
  Tagurile:
  Sistem, CNAS


  Știrile Zilei