11:43 19 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.62
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.04
 • UAH0.59
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  11001

  Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că și săptămâna viitoare va continua să se păstreze trendul ascendent al îmbolnăvirilor de gripă.

  Сезонный рост заболеваемости гриппом и ОРВИ в России
  © Sputnik / Александр Кондратюк
  BUCUREȘTI, 6 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. În opinia specialistului, faptul că și săptămâna viitoare vom avea cazuri de gripă nu este unul neașteptat, având în vedere acoperirea vaccinală scăzută.

  Alexandru Rafila a precizat că acum observăm că este o creştere de la săptămână la săptămână atât a numărului de cazuri de viroze respiratorii, cât şi a numărului de cazuri de gripă care sunt confirmate din punct de vedere clinic.

  ”Acest trend sigur se va păstra săptămânile următoare. Vom vedea cât timp. Depinde şi de evoluţia vremii. Ceea ce trebuie să înţelegem este o evoluţie care nu este neaşteptată, având în vedere acoperirea vaccinală destul de redusă care se înregistrează în ţara noastră - doar 23-24% la persoanele cu vârsta peste 65 de ani, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă o acoperire vaccinală de 75% a acestei categorii, care este luată ca şi indicator", a explicat președintele Societății de Microbiologie, potrivit agerpres.ro.

  Rafila a evidențiat, din nou, importanța măsurilor de protecție individuală. Specialistul și-a exprimat speranța că nu vom avea un sezon gripal prelungit. Cu toate acestea, cei care nu sunt vaccinați și sunt receptivi la a fi infectați de gripă trebuie să se protejeze și să se izoleze la domiciliu atunci când au contactat deja boala. În cazul unei infecții gripale severe este necesară internarea în spital.

  Multe dintre formele grave de îmbolnăviri la copii au fost date de virusurile de tip B.

  "Rămâne să tragem o concluzie la sfârşitul sezonului, când vedem care este numărul final de îmbolnăviri. Probabil că ele sunt mult mai multe decât cele care se raportează..." a spus Rafila.

  Tematic

  Gripă 2020: Gabriela Firea, anunțul momentului
  Gripă 2020: Alexandru Rafila, despre închiderea școlilor
  Gripă 2020: Acțiune în școli - decizia luată de Inspectoratul Școlar București
  Gripă în România: cardiolog pediatru, mesaj de alarmă pentru părinți
  Nouă alertă în China: focar de gripă aviară
  Tagurile:
  Avertisment, îmbolnăvire, gripă

  Știrile Zilei

  • Finala Champions League, victoria echipei Bayern Munchen

   Bayern Munchen a început în forță cursa pentru câștigarea unui nou titlu de campioană! La doar 3 săptămâni de la cucerirea Ligii Campionilor şi la 5 de la meciul în care au umilit-o pe Barcelona, bavarezii au reuşit un alt rezultat incredibil.

   23
  • Pentru prima dată de la începutul epidemiei în Franța, numărul cazurilor zilnice de Covid-19 a depășit 13.000. Astfel, vineri, instituţia de sănătate publică din Franţa a raportat 13.215 de noi pacienți, însemnând cu 2.622 mai mulți decât în ziua precedentă.

   96
  • Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

   Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

   224