20:36 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  28602

  La audierea din comisiile parlamentare de resort, ministrul interimar al Sănătății a precizat că este nevoie de o lege a malpraxisului. Comparația cu Statele Unite ale Americii.

  BUCUREȘTI, 19 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Ministrul desemnat al Sănătății, Victor Costache, a făcut, în cadrul audierii sale în comisiile de sănătate reunite, un anunț important pentru medici și asistente.

  ”Este o prioritate pentru noi legea malpraxisului. Avem de trei ori mai multe procese de malpraxis ca Statele Unite ale Americii. Am ajuns ca în multe spitale să se practice medicina defensivă. Asta ne va distruge sistemul medical”, a declarat Costache.

  Demnitarul a răspuns și la întrebarea referitoare la demiterea din funcția de șef de secție a medicului Mircea Beuran.

  Acesta a precizat că demiterea lui Beuran nu îi aparține, ci aceasta a fost o acțiune a managerului Spitalului de Urgență Floreasca.

  Costache a explicat că ministrul Sănătății nu poate demite nici măcar un medic de spital. Managerul spitalului răspunde în fața unui consiliu de administrație.

  ”Dacă ați urmărit declarațiile mele publice, nu l-am acuzat pe profesorul Beuran, este o anchetă în curs, așteptăm rezultatul anchetei”, a spus Victor Costache.


  Știrile Zilei