13:00 04 Aprilie 2020
În direct
  • EUR20.12
  • USD18.43
  • RUB0.23
  • RON4.17
  • UAH0.67
    SĂNĂTATE
    Sa primesc un link scurt
    9479875

    Specialiştii avertizează cu privire la pericolul din carnea de pui: mare parte din aceasta este injectată cu hormoni sau poate fi contaminată cu bacterii periculoase. Iată care sunt pericolele din carnea provenind de la pui crescuţi la nivel industrial.

    BUCUREŞTI, 21 feb – Sputnik, Doina Crainic. Un studiu al cercetătorilor de la Centrul de Sănătate Johns Hopkins arată că peste 70% din mostrele de carne de pui analizate aveau niveluri ridicate de arsenic, potrivit România TV

    Puii pot fi hrăniţi cu cereale care conţin acest metal greu, despre care se spune că ar avea rolul de a împiedica apariţia infecţiilor la pui, de a accelera creşterea acestora şi de a conferi o culoare plăcută cărnii. Însă atunci când este gătită la temperaturi mari, nivelul de arsenic creşte îngrijorător de mult. Acest lucru poate creşte riscul dezvoltării de cancer de vezică urinară, de plămâni şi de piele.

    De asemenea, puii crescuţi la nivel industrial sunt injectaţi cu hormoni steroizi, care le accelerează creşterea. Efectele acestora asupra organismului uman sunt nocive, deoarece acelereaza cresterea, inclusiv creşterea tumorilor. Ei sunt mult mai periculoşi în prezenţa hormonilor feminini, ducând la formarea de tumori chistice ovariene sau de fibroame uterine.

    Mai mult, problemele pot să apară şi la băieţii sub 10-12 ani. „Vin micuţi cu criză genitală, care constă în inflamarea glandelor mamare şi chiar secreţia unui lichid. Dacă acum cinci ani exista un caz la câteva luni, acum există şi 5-6 pe lună", avertizează endocrinologul pediatru Luiza Vitan.

    De asemenea, carnea puilor de crescătorie crescuţi la nivel industrial poate fi contaminată cu bacterii periculoase. Puii sunt înghesuiţi în cuşti minuscule şi îndopaţi cu hrană concentrată. În astfel de cuşti pot fi bacterii foarte periculoase, între care şi stafilococul auriu, rezistent la antibiotice. De asemenea, carcasele de pui, dacă sunt infectate cu materii fecale, pot transmite bacteria Salmonella sau chiar E.coli, o bacterie care poate provoca infecţii urinare, enterocolite, dar şi complicaţii care ne pot pune viaţa în pericol.

    Numeroase studii au arătat că hormonii din carnea pui pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.



    Știrile Zilei