01:51 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (647)
  134920

  Ministerul Sănătății a anunțat astăzi o decizie șocantă: toți românii care vin din Italia, din zonele cu coronavirus, intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

  BUCUREȘTI, 23 feb - Sputnik, Marius Holdean. Românii care se întorc în țară din Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile, a anunțat Ministerul Sănătății.

  Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat români care să aibă noul coronavirus.

  Ministerul Sănătății arată într-un comunicat de astăzi faptul că până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

   „În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări”, atrage atenția ministerul.

  Din această cauză, autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Comunicatul explică însă că aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene.

  Măsurile vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitățile sanitare și medici de familie.

  De asemenea, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei.

  Toate persoanele care se încadrează în definiția de caz suspect vor fi raportate imediat de către toate unitățile sanitare unde acestea se prezintă (unitățile primiri urgențe, spitale, medici de familie) la direcțiile de sănătate publică și la Serviciul de monitorizare din cadrul DSU.

  Comunicatul anunță și măsurile care urmează a fi luate pentru a combate coronavirusul:

  „În aceste zile, Ministerul Sănătății va completa cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19). Va fi extinsă campania de informare a populației privind infecția cu noul coronavirus, măsurile de prevenire individuale și colective care trebuie luate și va fi elaborat un buletin de informare zilnic privind evoluția situației la nivel internațional și eventualele măsuri suplimentare luate de autoritățile române”, spune anunțul oficial al Ministerului Sănătății.

  Măsurile extraordinare luate vin ca urmare a intrării în carantină a 11 localități din Italia în urma deceselor din cauza coronavirusului care au fost înregistrate în această țară.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (647)

  Tematic

  Ultima oră: încă un român infectat cu coronavirus
  MAE avertizează românii din Italia: carantină în 11 localități din cauza coronavirusului
  Alertă în Italia: 130 de persoane sunt infectate cu coronavirus
  Tagurile:
  Italia, coronavirus


  Știrile Zilei