21:53 30 Mai 2020
În direct
 • EUR19.40
 • USD17.63
 • RUB0.25
 • RON4.01
 • UAH0.66
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  275860

  ”Încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”.

  BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Tema care îngrijorează întreaga lume a ajuns și în România – vom avea noua formă de coronavirus la noi în țară?

  Doi dintre cei mai respectați medici, șeful DSU, secretarul de stat dr. Raed Arafat, și  profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș, doctorul cu cea mai mare experiență în boli imunitare, și-a spus deschis opinia:

  ”Trebuie să fim foarte sinceri, probabilitatea de a nu avea (coronavirus în România) este foarte scăzută”, a declarat Raed Arafat la Antena 3. ”Nu putem să spunem că nu va fi”.

  Arafat consideră chiar că  ”încet, încet, în toate ţările din Uniunea Europeană vor apărea cazuri, nu numai în România, adică este vorba de timp când o să apără într-o ţară şi când apare într-alta”.

  Profesorul Adrian Streinu-Cercel e de aceeași părere: ” E posibil, e puțin probabil să nu avem cazuri de coronavirus în România”.

  ”Dacă lumea înțelege că, în momentul în care intră pe teritoriul României, trebuie să se autodeclare la Direcțiile de Sănătate Publice și, respectiv, să se autoizoleze la domiciliu pe o perioadă de 14 zile, lucrurile vor sta într-un calm relativ multă vreme de aici încolo!”, spune celebrul medic, care avertizează: ”Dacă nu se va întâmpla așa, atunci, fiecare trebuie să ne asumăm acest lucru”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (897)
  Tagurile:
  Raed Arafat, coronavirus


  Știrile Zilei