02:28 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  435620

  A apărut primul caz de coronavirus în România. El a fost anunțat în direct, la B1 TV, de Dumitru Coarnă, președintele sindicatului polițiștilor.

  BUCUREȘTI, 24 feb - Sputnik, Marius Holdean. "Am primit acum un mesaj, că ar fi primul caz confirmat de coronavirus în România. Cică este la Spitalul Victor Babeș, o doamnă doctor a sunat la familia ei să-i avertizeze", a declarat Coarnă.

  Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, însă, la conferința de presă din această seară, că ”nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până prezent”, infirmând astfel declarațiile lui Coarnă. Iohannis a spus totuși că va trebui să fim pregătiți dacă lucrurile evoluează negativ.

  Chiar dacă românul care lucra la un hotel din Italia și care a fost suspectat de infectare s-a dovedit a fi sănătos, în schimb sunt doi cetățeni români, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, care au fost infectat cu noul tip de coronavirus.

  La bordul navei au fost confirmate peste 620 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus.

  ”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către MAE nipon cu privire la confirmarea unui al doilea caz de infectare cu coronavirus a unui cetățean român, membru al echipajului de pe vasul de croazieră Diamond Princess. Misiunea diplomatică este în contact cu cetățeanul român care a fost transferat la o unitate medicală din Tokyo, care a transmis misiunii diplomatice în cursul zilei de astăzi, 19 februarie, că se simte bine și nu manifestă simptome”, a anunțat MAE în urmă cu patru zile.

  Tematic

  Ultima oră: încă un român infectat cu coronavirus
  Coronavirus în România: Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel dau pe față adevărul!
  Șocant: toți românii veniți din zonele cu coronavirus din Italia intră în carantină
  Știrea nopții: CARANTINĂ în România pentru Coronavirus
  Mircea Badea, despre prezența Coronavirus în România și efectul asupra lui Rareș Bogdan!
  Coronavirus în Italia: a decedat a treia persoană infectată
  Tagurile:
  România, coronavirus


  Știrile Zilei