04:30 09 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.13
 • USD18.52
 • RUB0.24
 • RON4.16
 • UAH0.68
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (663)
  17920

  În ciuda urgenței naționale, unii demnitari tratează cu neseriozitate subiectul pregătirilor pentru bătălia contra epidemiei

  BUCUREȘTI, 26 feb - Sputnik, Evan Răutu. Una dintre cele mai importante modificări bugetare se referă la creșterile pentru achiziții privind protejarea populației României în posibila epidemie de Coronavirus. Ei bine, o notă a senatorului Mihai Fifor ne arată că, în ciuda acestei urgențe naționale, unii demnitari tratează cu neseriozitate subiectul!

  ”Ieri, Comisia de Sănătate a Senatului a decis creșterea bugetului pentru achiziția de medicamente și materiale sanitare destinate protejării populației împotriva coronavirusului”, explică Mihai Fifor.

  Fostul ministru al Apărării atrage atenția că, pe lângă asta s-a mai făcut o modificare foarte importantă, mai ales în contextul actual:

  ”Au fost eliminate prevederile privind accesul nelimitat al spitalelor private la banii publici alocați Programelor Naționale de Sănătate și Sistemului de Urgență, iar coplata a fost prorogată până în 2025”, scrie Fifor.

  Dar, uluitor, aflăm la o atât de importantă ședință s-au înregistrat absențe – și dezinteres!

  ”Cât de mult credeți că îi pasă Guvernului de sănătatea românilor în condițiile în care nici măcar nu și-a trimis reprezentantul la dezbateri? Dar USR, al cărui senator a chiulit?”, a dezvăluit senatorul Mihai Fifor.

  Deci, un fapt pe care românii trebuie să îl afle, pentru că nu trecem printr-o perioadă liniștită – deci cu atât mai mult demnitarii trebuie să fie la datorie.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (663)
  Tagurile:
  coronavirus, Senat


  Știrile Zilei