13:00 30 Martie 2020
În direct
 • EUR19.91
 • USD18.09
 • RUB0.23
 • RON4.12
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (537)
  243 0 0

  Tudor Ciuhodaru a explicat că măsurile de prevenție sunt cele mai eficiente în vederea evitării îmbolnăvirilor.

  BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Cazurile de coronavirus confirmate pe teritoriul României pun autoritățile în alertă, mai ales că vorbim despre apariția cazurilor în trei zone diferite.

  Medicul Tudor Ciuhodaru spune că era previzibil să se întâmple acest lucru, ținând cont că singurele măsuri eficiente sunt cele legate de prevenție și doar aplicarea lor riguroasă ar putea reduce riscul de apariție a noi cazuri.

  Prevenția, a insistat medicul, este prima verigă din acest lanț. El a atras atenția asupra mijloacelor de transport în comun, locul de unde ne putem contamina.

  ”Asta impune poate și o altă abordare. M-am uitat și ce măsuri se iau prin alte părți. E de evitat zonele aglomerate, atenție la mijloacele de transport în comun și pregătirea spitalicească”, a precizat Ciuhodaru.

  Sursa citată a explicat că sunt multe controverse legate de coronavirus și s-a referit, în primul rând, la severitatea cazului.

  ”În China s-a dovedit că mortalitatea este sub 1% la persoanele cu vârste până în 50 de ani, pe de altă parte, nu vorbim de un pacient în acest caz, ci doar de un purtător”, a adăugat medicul.

  El a dat asigurări că în România vorbim de forme ușoare, iar măsurile de prevenție sunt cele mai importante și a amintit că, dacă am fi avut educație pentru sănătate predată la școală, aceste lucruri elementare de igienă privind tusea, strănutul, circulația în mijloacele de transport în comun ar fi fost cunoscute.

  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (537)

  Tematic

  Coronavirus în România: se închid școlile în București? Anunțul Gabrielei Firea
  Coronavirus: Costache, anunț de ultim moment: putem ajunge la închisoare
  PSD, lovit în plin de Coronavirus! Decizie neașteptată!
  Premieră: HARTA contaminării cu Coronavirus în România
  Alertă: Românul cu coronavirus a intrat în direct - CE A PĂȚIT și CE SIMTE, mesaj DUR!
  Tagurile:
  îmbolnăvire, coronavirus


  Știrile Zilei