05:02 04 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  88 0 0

  Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a anunțat că investigațiile au fost demarate încă de anul trecut, înainte de apariția coronavirusului. Rezultatele vor fi prezentate în următoarele luni.

  BUCUREȘTI, 28 feb – Sputnik, Georgiana Arsene. Consiliul Concurenței derulează o investigație asupra unor comercianți de produse medicale. Printre aceste produse se află și măști medicinale.

  Pe site-urile de vânzări au apărut, în ultimele zile, anunțuri prin care erau scoase la vânzare măști medicinale, la un preț chiar și de zece ori mai mare.

  Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, spune că întâmplarea face că instituția pe care o conduce are deja în lucru o investigație care a pornit de la suspiciuni de înțelegeri între firmele ce comercializează echipamente medicale de protecție, inclusiv măști.

  ”Aici avem deja un cadru legal și proceduri care sunt în derulare. Ce am hotărât este să extindem analiza de piață, să includem și produse de genul dezinfectanților. Și dacă vedem fenomene precum cele din ultimele zile, ce vedem acum la măști și la dezinfectanți, dacă vedem creșteri nejustificate de preț, atunci o să ne uităm și la alte tipuri de produse”, a declarat Chirițoiu, potrivit evz.ro.

  Sursa citată a explicat că este foarte mare cererea de măști medicinale, iar acest lucru duce la creșterea prețurilor și la penurie.

  Directorul Consiliului Concurenței a declarat că reprezentanții instituției caută să găsească genul acesta de comportament speculativ, la societățile comerciale de profil și să le sancționeze.

  Potrivit oficialului, există instrumente legale care permit autorităților să limiteze prețul unor produse căutate în situații de criză, pentru o perioadă limitată.

  Tematic

  PSD, lovit în plin de Coronavirus! Decizie neașteptată!
  Alertă - Coronavirus: 701 elevi și 115 cadre didactice, izolate la domiciliu. Anunțul MEC
  Ultima oră: Alți doi români infectați cu coronavirus
  Premieră: HARTA contaminării cu Coronavirus în România
  Coronavirus: cunoscut medic, sfaturi pentru reducerea apariției de noi îmbolnăviri
  Tagurile:
  măști medicinale, speculații


  Știrile Zilei