01:32 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)
  157001

  În cazul unei pandemii de coronavirus, Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o „perioadă destul de lungă” de perturbări, a declarat un reprezentant al NHS (Sistemul Naţional de Sănătate).

  BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik, Doina Crainic. Evenimentele sportive şi concertele ar putea fi anulate, iar școlile închise pentru mai mult de două luni în cazul în care Marea Britanie va fi lovită de o pandemie globală de coronavirus, a avertizat un un reprezentant al NHS, citat de The Guardian

  Prof. Chris Whitty a declarat că țara ar trebui să se pregătească să facă față unor perturbări în cazul mai multor activități normale „pentru o perioadă destul de lungă” și să plătească un „cost social” destul de mare pentru eforturile de a stopa răspândirea virusului.

  NHS ar putea fi nevoit să anuleze operații planificate în perioada maximă a unui focar posibil major pentru eliberarea paturilor și pentru ca personalul medical să fie disponibil pentru pacienții cu coronavirus, a spus el, adăugând că ar fi „destul de complicat” ca serviciul să facă față unei creșteri uriașe a numărului de cazuri.

  Afirmaţiile lui Whitty vin în contextul în care a fost confirmat primul caz în Irlanda de Nord şi sunt o recunoaștere explicită de către autorităţi că numărul de cazuri înregistrate în Marea Britanie - 40 și niciun deces până în prezent - ar putea escalada dramatic, în funcție de evoluția virusului la nivel internațional.

  Public Health England (PHE) va lansa săptămâna aceasta o campanie importantă de informare pentru a educa oamenii despre cum să reducă riscurile de a contracta sau de a răspândi virusul. Whitty a subliniat că spălarea periodică pe mâini rămâne cea mai bună modalitate de reducere a riscurilor.

  „Nu avem motive să ne alarmăm”, a spus prof. Brendan Wren, de la London School of Hygiene and Tropical Medicine.

  Dr. Tom Wingfield, de la Liverpool School of Tropical Medicine, a adăugat: „Probabil că vor mai fi câteva cazuri în săptămânile următoare, dar populaţia britanică poate fi asigurată că avem echipe cu experiență pentru a gestiona izolarea și îngrijirea persoanelor diagnosticate cu coronavirus și pentru a efectua urmărirea și analizarea riguroasă a contactelor lor”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)

  Tematic

  Coronavirus: primul român diagnosticat, la un pas de externare
  Alertă - Coronavirus: 701 elevi și 115 cadre didactice, izolate la domiciliu. Anunțul MEC
  Alertă extinsă privind răspândirea noului coronavirus: Decizia OMS
  Coronavirus în Marea Britanie: 23 de cazuri de infecție
  Nouă suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus, în România
  Știrea nopții: Amânarea ALEGERILOR locale din cauza coronavirusului
  Măsuri în premieră în Europa din cauza coronavirusului! Nu s-a mai făcut așa ceva!
  Raed Arafat a dat informația cea mai IMPORTANTĂ despre coronavirus!
  Acum: Veste teribilă în cazul Coronavirus – o speranță de scăpare s-ar fi spulberat!
  Un ministru a refuzat să strângă mâna lui Merkel de frica coronavirusului - Video


  Știrile Zilei