01:50 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)
  90711

  Directorul Institutului de Prevenție a Infecțiilor „Johns Hopkins” lămureşte care sunt diferenţele şi asemănările dintre simptomele gripei și cele ale coronavirusului, ambele sunt boli respiratorii infecțioase.

  BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik, Doina Crainic. Cele două boli, deși au simptome comune, sunt provocate de două virusuri diferite şi au următoarele  asemănări şi deosebiri, potrivit Lisei Maragakis, directorul Institutului de Prevenție a Infecțiilor „Johns Hopkins”, citată de stiridiaspora.ro

  Asemănări:

  Simptome: febră, tuse, dureri corporale, oboseală și uneori vărsături și diaree; pot duce la pneumonie.Transmitere: pot fi răspândite de la o persoană infectată, care tușește, strănută sau vorbește, la alta, prin picături în aer; gripa poate fi răspândită de o persoană infectată timp de câteva zile înainte de apariția simptomelor și se speculează că noul coronavirus este răspândit în aceeași manieră, însă nu se știe încă sigur dacă acest lucru este sau nu adevărat.

  Tratament: nu pot fi tratate cu antibiotice, deoarece acestea funcționează doar în cazul infecțiilor bacteriene, dar pot fi tratate simptomele, precum reducerea febrei, iar cazurile severe necesită spitalizare și sprijin, cum ar fi ventilația mecanică.

  Deosebiri:

  Cauze: gripa este cauzată de mai multe tipuri și tulpini de virusuri gripale, pe când coronavirusul este cauzat de noul 2019-nCoV, apărut în Wuhan, China.

  Transmitere: coronavirusul ar putea fi răspândit pe cale aeriană, ceea ce înseamnă că picăturile minime rămase în aer ar putea provoca boala și altor persoane chiar și după ce persoana bolnavă nu mai este aproape.

  Vaccin: un vaccin împotriva gripei este disponibil și eficient în prevenirea uneia dintre cele mai periculoase tipuri de gripă sau reducerea severității acesteia, în schimb, împotriva coronavirusului nu este disponibil niciun vaccin în acest moment.

  Număr de infecții: la nivel mondial, 1 miliard de persoane sunt bolnave de gripă, iar cu coronavirus sunt infectate aproximativ 84.119 de persoane.

  Decese: anual, la nivel mondial, gripa ucide între 291.000 și 646. 000 de oameni, iar coronavirusul a ucis până pe 29 februarie peste 3.000 de persoane, ucigând aproximativ 1.4% dintre persoanele infectate.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (900)

  Tematic

  Alertă extinsă privind răspândirea noului coronavirus: Decizia OMS
  Coronavirus în Marea Britanie: 23 de cazuri de infecție
  Nouă suspiciune de îmbolnăvire cu coronavirus, în România
  Știrea nopții: Amânarea ALEGERILOR locale din cauza coronavirusului
  Măsuri în premieră în Europa din cauza coronavirusului! Nu s-a mai făcut așa ceva!
  Raed Arafat a dat informația cea mai IMPORTANTĂ despre coronavirus!
  Acum: Veste teribilă în cazul Coronavirus – o speranță de scăpare s-ar fi spulberat!
  Un ministru a refuzat să strângă mâna lui Merkel de frica coronavirusului - Video
  Coronavirusul - măsuri drastice în UK: școlile s-ar putea închide pentru două luni
  Tagurile:
  coronavirus, gripă


  Știrile Zilei