01:24 08 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.20
 • USD18.57
 • RUB0.25
 • RON4.18
 • UAH0.69
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (647)
  13212

  Ministrul Interimar al Sănătății, Victor Costache, recomandă românilor din Italia care vin acasă de Paște să evite deplasările. Ce spune Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală.

  BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Victor Costache a explicat că el l-a sfătuit și pe fratele său, care se află la Milano, să limiteze deplasările, pentru că, altfel, riscă să stea în izolare timp de 15 zile dacă vine în România.

  ”Recomandăm să limităm deplasările, inclusiv ... sigur că da, fiecare își ia propria hotărâre, dar este important să transmiteți și dvs. informația, recomandarea noastră este să limităm deplasările”, a spus ministrul interimar al Sănătății, potrivit antena3.ro.

  La rândul său, managerul Institutului Matei Balș din Capitală, Adrian Streinu Cercel, spune că românii de peste hotare care intenționează să petreacă sărbătorile pascale în România, mai ales cei din Italia, ar trebui să ia în calcul varianta că s-ar putea să fie izolați la domiciliu sau în carantină, în contextul apariției epidemiei de coronavirus.

  "O să vă pot spune mai concret în a doua parte a lunii martie pentru că, în funcție de cum va evolua circulația acestui nou coronavirus pe teritoriul României, vom putea să calculam niște trenduri, niște posibile evoluții în teritoriu. În momentul de față, așa cum sunt lucrurile, dacă mâine ar fi Paștele, ar fi bine. Din păcate, nu e mâine Paștele, e ceva mai încolo, mai trece o lună și jumătate și în această lună și jumătate se pot întâmpla foarte multe lucruri”, a precizat Adrian Streinu Cercel.

  Acesta a adăugat că, dacă românii trebuie să vină în mod obligatoriu în țară, atunci să ia în calcul faptul că s-ar putea să fie puși în izolare la domiciliu.

  ”Acest lucru am rugat cu toții să fie pus pe site-ul MAE, astfel încât să știe lumea ce-i așteaptă”, a punctat managerul Institutului Matei Balș.
  Тема:
  Coronavirus în România, Italia, Moldova (647)

  Tematic

  Știrea zilei: Bolnavul nr. 5 cu coronavirus, confirmat! Timișoara poate intra în CARANTINĂ
  A ajuns și în Ucraina: Primul caz confirmat de coronavirus
  Kremlinul: Cum este protejat Putin de coronavirus
  Primul oficial UE depistat cu coronavirus la Bruxelles – toate şedinţele, anulate
  Zi cumplită: cazul Nr. 6 de coronavirus – de data asta în Suceava, Arafat confirmă
  Primarul Timișoarei, în criza Coronavirus: ”Noi ne-am pregătit deja pentru carantină”
  Tătaru: ”În România, 6 centre în care pot fi tratate cazurile de infecție cu coronavirus”
  Tagurile:
  Italia, Români


  Știrile Zilei