07:46 14 Iunie 2021
În direct
 • EUR21.50
 • USD17.70
 • RUB0.25
 • RON4.37
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)
  21921

  Un anunț destul de neclar - care probabil va fi mai bine conturat în perioada următoare, inclusiv privind atribuțiile conferite Guvernului

  BUCUREȘTI, 14 martie - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o declarație de ultimă oră, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a anunțat că Parlamentul României își suspendă activitatea pentru o săptămână, ”cu posibilitatea de prelungire, în contextul crizei generate de coronavirus”.

  Declarația a fost dată pentru MEDIAFAX, dar Marcel Ciolacu nu a precizat dacă e vorba de o decizie a Biroului Permanent sau aceasta va avea loc după validarea Guvernului.

  În plus, Parlamentul ar trebui să dea o lege de abilitare a Guvernului în această perioadă de întreruperii activității – în care să se specifice ce atribuții sunt acordate temporar Executivului.

  ”Activitățile vor fi desfășurate în mediul online, atât timp cât este posibil”, a declarat Marcel Ciolacu, precizează sursa citată.

  Deci, o nouă formulă destul de neclară - specific lui Marcel Ciolacu - care probabil va fi mai bine conturată în perioada următoare.

  De menționat că mai mulți parlamentari sunt autoizolați la domiciliu, iar deocamdată doar senatorul PNL Vergil Chițac a fost diagnosticat cu Covid-19.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1793)

  Știrile Zilei