00:30 14 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.41
 • USD17.13
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.63
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)
  937518

  Președintele Iohannis a anunțat că a decis declararea stării de urgență în România, începând de săptămâna viitoare

  BUCUREȘTI, 14 martie - Sputnik, Evan Răutu. Acum puțin timp, președintele Klaus Iohannis a anunțat că decretează starea de urgență în România. Starea de urgență va intra în vigoare de săptămâna viitoare, probabil de luni, de la ora 0.

  Acest important detaliu va fi anunțat probabil în cursul zilei de mâine.

  În declarația de la Cotroceni, Iohannis a felicitat „noul guvern” (?!) și, în premieră, a declarat ”Apreciez in mod deosebit votul care s-a dat în Parlament”.

  ”Azi s-a transmis un mesaj de unitate din Parlament”, a spus Iohannis, apreciind că ”Majoritatea partidelor au înțeles importanța acestui moment, greutatea lui și nevoia unei acțiuni unitare pentru România și pentru români”.

  Iohannis a precizat că ”prima prioritate” pentru noul guvern este ”continuare luptei împotriva epidemiei de coronavirus, pentru a gestiona eficient întreaga criză”. Apoi, nu a pierdut prilejul să laude… ”noul guvern” care… este ”cel care a lucrat și până acum”!

  ”Guvernul care își preia acum mandatul este cel care a lucrat și până acum bine, cu motoarele turate. Acum, cu toate forțele, vom continua această luptă”, a spus Iohannis, care a promis că ”Noul guvern împreună cu mine ne vom dedica toate energiile, 100%, pentru a gestiona eficient această criză - și după criză pentru a guverna bine pentru români și România”.

  Justificând starea de urgență, Iohannis a spus că e foarte important ca măsurile ”să fie luate la timp și să prindă și pentru a face posibilă această luptă cu toate instrumentele prevăzute de lege am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare”.

  Тема:
  Coronavirus în România, Moldova și în lume (1026)


  Știrile Zilei