01:38 02 Iunie 2020
În direct
 • EUR19.47
 • USD17.53
 • RUB0.25
 • RON4.02
 • UAH0.65
  SĂNĂTATE
  Sa primesc un link scurt
  34530

  ”Fără nicio supărare, dar cred că trebuie să fie organizat transportul la județele de reședință - nu putem pune toată presiunea pe medicii din Capitală”

  BUCUREȘTI, 14 martie -  Sputnik, Evan Răutu. ”Trebuie să acceptăm măsuri mai ferme - din punctul nostru de vedere, suntem pregătiți să facem față acestei situații dar numărul persoanelor care vin din țările problemă este foarte mare”, a declarat primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, care a pus în prim plan  protecția bucureștenilor.

  Firea a atras atenția că în București sunt 270 de persoane în carantină, unele așteptând încă testele.

  ”Am solicitat închiderea școlilor, spectacolelor, teatrelor de asemenea concertelor și activităților în spații închise”, a spus Firea, atrăgând atenția că ”decizia s-a luat la câteva zile distanță” și că măsura ”este insuficientă, perioada trebuie prelungită minimum până după vacanța de Paște”.

  Vom avea un vârf zilele următoare, atrage atenția Firea, subliniind că ”trebuie să protejăm copiii și oamenii în vârstă”.

  ”În acest moment cu persoanele din carantină din București și Ilfov facem față situației cu cele două spitale infecțioase din Capitală, sunt numere suficiente de paturi, dar la ce vine din Spania și Italia ar trebui mărit acest număr”, a punctat Firea.

  Deci, Gabi Firea a pus problema direct: ”Trebuie limitare a accesului în Capitală”.

  ”Trebuie închiderea Bucureștiului pentru persoanele care vin din țări străine”, a spus Firea la Antena 3, a consemnat ”Știri pe surse”. 

  ”Fără nicio supărare, dar cred că trebuie să fie organizat transportul la județele de reședință - nu putem pune toată presiunea pe medicii din București”.

  Tematic

  Scenarii: La ce număr de bolnavi de coronavirus putem ajunge – Iată ce spune Dodon
  Tragedie în Maramureș: două surori au murit infectate cu coronavirus!
  Acum: Ministru propus și un important primar, testați POZITIV – infectați cu CORONAVIRUS!
  Coronavirus: Preparatele care ar putea agrava situația


  Știrile Zilei